Kino filmo "Prisoners" kadras

„Kaliniai“ – kanadiečio režisieriaus ir scenaristo Deniso Villeneuve draminis trileris, kuriame gvildenama sunki ir skausminga tema – vaikų pagrobimas. Apie tai pasakojo tokios kino juostos „Laumės vaikas“, „Pagrobimas“, Numylėtieji kaulai“ ir kt.

Dramatiškas filmas sudomins itin įdomiu siužetu, nenuspėjamu scenarijumi bei puikiais aktoriais. Šis nusikaltimo ir keršto galvosūkis, žiūrovus privers išgyventi kiekvieną kino sceną kartu.

Siužetas

Veiksmas vyksta mažame Amerikos miestelyje. Po Padėkos dienos pietų dingsta dvi mažametės mergaitės: šešiametė Ana ir jos draugė Džoi. Pagrobimo bylos imasi jaunas detektyvas Lokis (Jake Gyllenhaal), tačiau neranda jokių įrodymų ar įtariamųjų. Netrukus, vyresnis pagrobtos mergaitės Anos brolis prisimena dingimo dieną netoli namų regėjęs įtartiną kemperį. Gabus detektyvas netrunka susekti automobilio savininką psichiškai atsilikusį Aleksą Džounsą (Paul Dano), tačiau pritrūkus jo kaltės įrodymų, vairuotojas po dviejų dienų paleidžiamas.

Kino filmo “Prisoners” kadras

Anos tėvas Keleris (akt. Hugh’as Jackman’as) puikiai žino skaudžią tiesą: jei pagrobti vaikai nesurandami per pirmąsias 48 valandas, dažniausiai jie nebūna surandami išvis. Negalėdamas su tuo susitaikyti ir nepaisydamas galimų pasekmių, Keleris pagrobia ir įkalina kemperio vairuotoją Aleksą. Prasideda košmariškas teisingumo ieškojimas ir tėvas pasiryžęs viskam, kad iš belaisvio išgirstų, kur yra jo ir kaimynų dukra. Keleris tiki, kad sulig kiekvienu savo drastišku veiksmu (laikui bėgant vis žiauresniu) jis artėja prie tiesos apie mergaičių pagrobimą. Deja, kiekvienas toks žingsnis jį lygiai taip pat artina ir prie ribos, skiriančios žmogų nuo monstro.

Veikėjai

Aktorių kolektyvas parinktas puikiai, o svarbiausia, jog kiekvienas iš pagrindinių filmo aktorių atliko savo vaidmenis nepriekaištingai, jaučiamas kiekvieno iš jų individualumas.

Hughas Jackmanas, kuriam ir patikėtas tėčio Kelerio  vaidmuo, savo rolę atliko puikiai. Australų kilmės aktorius atskleidė tikrąjį tečio portretą, kuris padarys viską, kad tik išgelbėtų savo dukrą.

Kino filmo “Prisoners” kadras

Jake Gyllenhaal  vaidmuo – santūrus ir gana rimtas detektyvas Lokis vienas geresnių aktoriaus pasirodymų kine per daugelį metų.

Paulas Dano šiame filme pasirodė sau įprastame amplua, tačiau tai visiškai kitoks personažo pateikimas, nei galėjome matyti anksčiau. Aktorius subrendo ir galime pripažinti, jog tai vienas geriausių jo vaidmenų.

Filme galima pamatyti labai solidžius antraplanius aktorius, kurie puikiai pasidarbavo ir papildė kino juostą savco vaidmenimis.  Itin puikiai suvaidino Viola Davis, Terrence Howard, bei Mellisą Leo.

Techninė juostos pusė

Niūri filmo atmosfera perteikiama kiekvienoje kino scenoje, o prie to prisideda ir puikiai priderintas garso takelis. Filmo operatorius, dešimt kartų nominuotas Oskarui, – Rogeras Deakinsas smurto scenas perteikia meistriškai, kai po truputį žiūrovas priartinamas prie žiaurių ir nemalonių akims vaizdų.

Filmo montažas – atskiras džiugesys žiūrovui, nes nuo jo priklausė juostą įtampoje laikanti intriguojanti atmosfera ir visai nesinorėjo spėlioti, kas iš tikro atsitiko mergaitėms ir kaip išsispręs šį mįslė.

Verdiktas 10/10

„Kaliniai“ – tai geriausias praėjusiais metais pasirodęs įtempto siužeto trileris, kuris žiūrovo nepaleidžia iki paskutinės filmo minutės. Jame karaliauja ne tik stulbinanti pagrindinių aktorių vaidyba, bet ir nepriekaištingai suregzta intriga, persipynusi su niūria ir labai sunkia atmosfera. Kino juosta, kurios galvosūkį išgyvena kiekvienas, o pasibaigus filmui nejučia paklausi savęs: kaip tokioje situacijoje elgčiausi aš?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: