Buvau tada visai mažas, nežinojau kokio skonio yra tabako dūmai, su lupa ieškodavau Kalėdų Senelio pėdsakų, o vėžliukai ninzės buvo mano herojai (Dabartiniai vaikai renkasi „Flinto“ gerojų Drąsių). Viskas buvo gerai, nespaudė mokslai, nemokėjau angliškai, bet to ir nereikėjo, man neleisdavo žiūrėti n-14 filmų, tačiau ir be to puikiai gyvenau, nes lauke šaudydavom nematomom kulkom, o mokykloje nervindavome klasiokes. Bet štai vieną kartą, betampydamas geltonas kasas, susimąsčiau, ei, juk šitie plaukai turėtų iš kažkur augti, paleidau juos ir tada mergaitė atsisuko. Prieš trenkdama ji dar man nusišypsojo, o jos mėlynos akys man patiko labiau nei vėžliukai ninzės ar net robotas policininkas. Grįžęs namo apžiūrinėjau savo vaikišką veidą veidrodyje ir bučiavau jį įsivaizduodamas, jog tai vaizdas, kurį ji mato. Laimei tada nereikėjo galvoti ar pas ją ežys ar tele-2, todėl paprasčiausiai parašiau ant lapelio, kurį išplėšiau iš matematikos sąsiuvinio, kad ją myliu ir kitą dieną padaviau. Ir ji man atsakė šypsena, juoku, kuris greitai paplito klasėje, bet aš džiaugiausi, ir supratau, kad tėtis vedė mamą ne dėl kasų tampymo.

Aš nunešdavau gėlytę iš mokyklos darželio, gimtadienio proga nupiešdavau atviruką su širdutės formos krepšinio kamuoliais, nestipriai mesdavau į ją, kai žaisdavom kvadratą. Ji stipriai.. Bet jei myli tai muša.

Deja, vieną dieną ji susirado kitą, kuriam jau augo pieniniai ūsiukai, jis turėjo cigarečių nuorūkų ir degtukų.

Aš tariau sau, viskas, velniop tokią meilę – atsiduosiu mokslams.

Praėjo dvylika metų.

Man krito į akį mergina, geltonais plaukais taip pat. Padovanojau jai atviruką, nutariau nepiešti krepšinio kamuolių, širdutės forma. Parašiau, kad ji man labai patinka, noriu būti su ja. Ji labai nudžiugo, sakė, kad aš tikras romantikas, virpinu jos širdį labiau nei jos mėgstamiausios grupės gitaristas stygą.

Praėjo metai, jos gimtadienio proga padariau dar vieną atviruką, pakvėpinęs savo kvepalais, su eilėraščiu apie jos akis, iš viso jis buvo iš 156 žodžių. Tada ji nusišypsojo ir sako man: „Užknisai tu, pažiūrėk, Lina su nauju Mercedes važinėja, bachūras nupirko“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: