© Emanuele Dascanio

Dailininkas Emanuele Dascanio praleidžia šimtus valandų kurdamas hiperrealistinius portretus, kurie iš pirmo žvilgsnio atrodo lyg fotografijos.

Emanuele Dascanio gimė 1983 metais, visą gyvenimą jautė potrauktį piešti, todėl nuo pat vaikystės lankė meno mokyklą, vėliau studijavo ir mokinosi įvaldyti tapybos ir aliejinių dažų techniką. Vaikinas dalyvavo įvairiuose šalies konkursuose, kuriuose pristatė savo meninius sugebėjimus ir iškovojo aukščiausias konkurso vietas. Visa tai rodo, kad Emanuele Dascanio yra siekiantis tobulumo žmogus, nes kurdamas portretus praleidžia ne tik daug laiko, tačiau sukuria tokį vaizdą, kuris ilgai prikausto dėmesį.

Sunku įsivaizduoti, kiek užtrunka vienas Emanuele Dascanio hiperrealistinio portreto sukūrimas, tačiau vyras tikina, kad sukurti tobulą portretą užtrunka net iki 780 valandų. Nenuostabu, kodėl menininko gerbėjams atrodo, kad tai yra fotografijos, nes kurdamas kiekvieną savo kūrinį kūrėjas įdeda daug laiko, susikaupimo ir pastangų.

Hiperrealistiniai portretai yra kuriami naudojant medžio anglių ir grafito kombinaciją. Kiekviename portrete vyraujantis tamsus fonas prabrėžia ir atgaivina portretą, nes leidžia įžvelgti detales ir svarbiausios smulkmenos: plaukai, raukšlės, audinio sulenkimai yra ypatingai pabrėžti ir suteikia portretui įspūdį.

Nepaisant to, kad Emanuele Dascanio yra šiuolaikiškas menininkas, tačiau jo kūriniuose atsispinti menininko Michelangelo Merisi da Caravaggio kūrybos bruožai, tai 16-ojo šimtmečio menininkas, kuris pristato Renesanso techniką. Menininkas Emanuele Dascanio perteikdamas Renesanso techniką, sukuria tokius hiperrealistinius portretus, kurie perteikia neregėtą tikslumą, kuris leidžia galvoti, kad sukurti portretai yra geriau nei fotografijos.

2

3

4

5

6

7

8

9

10

© Emanuele Dascanio

Taip pat skaitykite: Mielų monstrų tėvas Louie Travis [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: