Asmeninio archyvo nuotr.

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų norime gražiai apsirengti ir gerai atrodyti. Taip pat kiekvienas turime savitą skonį ir stilių. Tad šį karta kalbinam pradedančią rūbų dizainerę Gretą Jatkonytę. Greta studijuoja Vilniaus dizaino kolegijoje mados dizainą. 

Esi jauna, pradedanti kurti dizainerė, iš kur semiesi idėjų, ką labiausiai akcentuoji, į ką atkreipi dėmesį kurdama?

Idėjų semiuosi iš literatūros kūrinių, matytų filmų, ar tiesiog šiandieninės aplinkos, miesto, architektūros. Įkvėpimai tiesiog yra aplink mane. Labiausiai akcentuoju  moteriškumą, moteris užsidėjusi mano drabužį, turi jaustis tikra moterimi. Beabejo dėmesį kreipiu ir į patogumą bei drabužių estetiškumą. Vis dėlto kuriu dėvimus drabužius.

Nebaisu, kad jau viskas sukurta?

Pagalvoju kartais, kad jau viskas yra sukurta ir ką čia naujo padaryti.. Ir tuomet gauni beprotišką įkvėpimą ir sukuri kažką nepaprasto, tuo metu tu jau nebegalvoji ar tai jau buvo, gal ir buvo, bet niekas nepakartos lygiai taip pat kaip Tu.

Kaip anksti susidomėjai mada?

Mada aš susidomėjau dar mokykloje, turbūt buvau 8-toje klasėje, kai nusprendžiau, kad nori eiti į dailės mokyklą. Nuo to laiko ir prasidėjo mano kelias mano svajonės link.

Kaip apibūdintum savo kūrybos stilių?

Mano kūrybos stilius beabejo remiasi į šiuolaikinį pasaulį, su trupučio prieskoniu, kažko nežinomo ar seno. Visuomet sakau, kad jis paprastai nepaprastas.

Asmeninio archyvo nuotr.

Kaip vertini Kauno miesto madą, gatvės stilių?

Kadangi negyvenu Kaune, ir į Kauną grįžtu retai, tik pas tėvus pasisvečiuoti, labai sunku spęsti apie kauniečių madas. Bet Kaunas visuomet pasižymėjo gan vienodu merginų aprangos stiliumi.

Papasakok apie savo, kaip pradedančiosios dizainerės kasdienybę. Ar svajonėse regi kaip galėtų atrodyti tavo drabužių kolekcija?

Mano kasdienybė man begalo yra įdomi. Aš užmiegu ir atsikeliu vis su naujomis mintimis, man atrodo aš net sapnuoju įvairias idėjas, tik atsikėlusi labai sunku jas prisiminti. Vis galvoju, kaip turėtų atrodyti mano drabužių kolekcija, begalo daug dirbu, kad pasiekčiau savo tikslą.

Ar Tave įkvėpia kinas bei teatras? Galbūt turi vieną mylimiausią filmą, spektaklį, vaizdo klipą?

Turiu savo mėgiamų kino filmų, bei spektaklių. Visuomet žavėjausi “Gulbių ežeru”, “Ana Karenina” , kuriuose galima pamatyti nuostabiausių kostiumų. Bei filmas “The Great Gatsby” , tiesiog žavi akį tokie nuostabūs kostiumai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Jei turėtum neribotas finansines galimybes, kokio dizainerio rūbūs pati mieliausiai rinktumeis?

Vieno dizainerio rūbų niekuomet nepirkčiau, yra begalės talentingų dizainerių iš kurių pirkčiau skirtingus rūbus.

Ar seki vyrų madą? Kaip tau atrodo Lietuvos vyrai pasauliniame kontekste? Ar mados juos veikia?

Kalbant apie vyrų madas, vyrai moka gražiai apsirengti. Jie gal neseka tiek mados tendencijų, bet apsirengti gali ir gražiai. Nebūtinai tai bus šio sezono mada bet vyras apsirengs tvarkingai.

Asmeninio archyvo nuotr.

Jei kurtum ne tik drabužius, kur dar norėtum pritaikyti savo dizainerės sugebėjimus?

Be drabužių kūrimo mielai kurčiau namų interjerą. Šiuolaikiniam dizaineriui turbūt yra svarbiausia turėti savitą stilių, ieškoti savo inspiracijos šaltinių, domėtis naujovėmis. Reikia niekuomet neatsisakyti savęs ir tuomet viskas bus gerai, taip pat nereikia kažko mėgdžioti .

Koks Tavo atsakymas į amžiną dejonę „nėra kuo apsirengti“?

Teiginiui “nėra kuo apsirengti”, visuomet turiu atsakymą, kad tiesiog Tu nemoki apsirengti. Visada galima Jūsų spintose surasti šimtą derinukų vienai dienai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: