Netflix serialo „Unbreakable Kimmy Schmidt“ kadras

Per pastarąjį šimtmetį apokalipsė buvo išpranašauta bent 70 kartų. Jeigu mes šiuo metu negyvename filmo  „Matrica” visatoje ir nesame ateivių įkaitais, tai visos iki šiol pranašystės neišsipildė. Bet iš Kimmy Schmidt, kurios vaidmenį atlieka Ellie Kemper, apokalipsės išpranašavimas atėmė 15 jos gyvenimo metų, po to, kai ją pagrobė ir įkalino bunkeryje sektos lyderis.

Kai ji pagaliau buvo išlaisvinta jai jau buvo 29-eri. Kimmy yra pilna beribio optimizmo ir ja žavi visas išorinis pasaulis. Pasiryžusi nusikratyti  “Moters-kurmio’’ etiketės ji palieka savo gimtąjį miestą Burnsvilį Indianos valstijoje ir išsikelia gyventi į Niujorką. Ji apsigyvena su ganėtinai kvailu, keistu ir norinčiu būti Brodvėjaus žvaigžde Titus Andromedon ir jo draugiška nusikaltėle šeimininke Lillian Kaushtupper.

Su visiškai nauju gyvenimu jai po kojom, Kimmy gauna auklės, asmeninės asistentės ir šuns masažuotojos darbus turtingoje Voorhees šeimoje. Šią šeimą  sudaro neurotiška narcizė Jacqueline, būsimas psichopatas Buckley ir sunkaus charakterio paauglys Xanthippe.

Netflix serialo „Unbreakable Kimmy Schmidt“ kadras

Kai tik įgauna pagreitį, serialas tampa  labai juokingu. Serialui vadovauja “30 rock” serialo autoriai, o tai pasako daugiau negu daug. Tai ne tik mums leidžia nuspėti,koks humoras vyraus šiame seriale,  bet ir būti tikriems, kad serialas neabejotinai vykęs.

Humoras pagrįstas kultūriniais fenomenais vyravusiais prieš mažiausiai dvejus metus. Serialas nėra vien tik juokingas. Jis labai įvairus ir netikėtas. Juodas humoras varžosi su ryškia spalvų palete, kurie drauge neleidžia žiūrovui nuobodžiauti.

Netflix serialo „Unbreakable Kimmy Schmidt“ kadras

Dar viena smagi šio serialo ypatybė – dažnai vaizduojami stereotipai: užsidaręs homoseksualus kaimo berniukas, charizmatiskas šventikas, turtinga žmona, kuri niekad nemato savo vyro, nemandagus, išlepintas “selfie” apsėstas turtingas vaikas ir daug kitų. Net ir Kimmy mylimasis neišvengė stereotipinio vaizdavimo. Jis vardu Dong, vietnamietis nelegalus imigrantas, kuris pasiperša tikėdamasis gauti žaliąją kortą.

Dažnai nebuna aišku, ar šis serialas satyriškai žiūri į viduriniosios klasės baltosios merginos feminizmą ar protingai jį nušviečia. Šia tema seriale yra nemažai scenų, pavyzdžiui, žinių reportaze apie išgelbėtas merginas, iš bunkerio antraštė skelbė: ‘’White Women Found’’,  o iš karto po to eina užrašas mažomis raidelėmis: ‘’Hispanic women also found’’, šis juodo humoro pavyzdys tik lašas serialo jūroje. Apskritai, seriale rimtos problemos pateikiamos per šviesiąją prizmę, dažniausiai su humoro prieskoniu. Bet tai nereiškia, kad šis serialas šaiposi iš rimtų temų, tiesiog, atrodo, kad tai yra  originalus režisierių užmanymas. Ir turbūt neveltui šis serialas nominuotas, kaip viena geriausių šį sezoną sukurtų komedijų, nes idealiai atitinka komedijos žanrą.

Netflix serialo „Unbreakable Kimmy Schmidt“ kadras

Šio serialo stiprioji pusė yra ne tik skoningas humoras, bet ir išsireiškimų gausa, kuriuos iš pradžių stengiesi fiksuoti, kad galėtum realizuoti realiame gyvenime, tačiau netrukus supranti, kad to padaryti tiesiog neįmanoma, nes šmaikščių išsireiškimų devynios galybės.

Verdiktas 9/10

Šį serialą žiūrėti pradžioje, kai kuriems gali būti, kiek neįprasta, keista ar gal net sunku. Taip gali atsitikti, nes serialo tempas nežmoniškai greitas. Frazės keičia frazes, įvykiai įvykius,žmonės žmones, o kur dar begalės keistenybių. Bet tas lengvas šokas, jeigu ir ištinka, tai labai trumpam, nes serialas tiesiog įsuka į skoningo, juodo humoro karuselę, su tobulai tai perteikiančiais aktoriais. Todėl serialas „Unbreakable Kimmy Schmidt“ ne vienam suteiks daug pozityvių emocijų ir neabejotinai praskaidrins vakarus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: