Televizijos serialo "Glow" plakatas

Kai 2013 metais televizijos ekranuose pasirodė serialas „Oranžinė – tai nauja juoda“, žiūrovai sukluso. Jis buvo kitoks, nei likusieji – persmelktas keisčiausių, sudėtingų situacijų kurias nuolat lydi humoras, bei susitelkęs į moteris, kurios nėra nei pavyzdingos mamos, nei namų šeimininkės. Atėjo laikas, dar kartą prie ekranų susėsti visiems, ieškantiems kažko naujo – Netflix televizijoje, šiais metais, pasirodė daug žadantis „Spindesys“ (“Glow”).

Serialas, nukeliantis į 1980-uosius, yra istorija apie nuostabias moteris imtynininkes. Tiesa, kaip ir tikrame gyvenime, daugelis veikėjų čia nėra tikros kovotojos – jos tik aktorės, modeliai ir kaskadininkės, įmestos į ringą ir privalančios rasti jame savo personažą, kurį galėtų paversti imtynių čempionu televizijoje. Juokingiausia tai, kad daugelis iš jų, gyvenime nėra mačiusios nei vienos imtynių kovos, todėl linksmų situacijų ir humoro, čia tikrai neišvengsite.

Glow_08-min

Televizijos serialo “Glow” kadras

Spindesys“ – tai tarsi nenuspėjami kalneliai, nuolat stebinantys staigiais posūkiais ir įstabiais charakteriais. Sunku net pasakyti, kaip šį serialą turtų vertinti feministės, nes iš dalies, jis moterų kūnais ir personažais žaidžiantis šou, kurio žinutė aiški jau nuo pirmosios serijos, tačiau iš kitos pusės, tai moterų stiprybę, pasirinkimo laisvę ir savęs ieškojimą skatinantis gyvenimo šansas. 14 moterų, atrinktų kuriamai televizijos laidai, ne tik bando išsiaiškinti, kokais personažais gali tapti ringe, tačiau ir kaip jie susiję su tikruoju jų gyvenimu. Kai kurios iš jų yra mamos, kai kurios nuolatinės melagės arba paprasčiausios pasileidėlės, o kitos, neįtikėtinai tyros – tačiau, „Spindesys“ visas jas pastatė ant vieno, lygaus ringo grindų, tam, kad pamatytų vidinę kovą tarp asmenybės ir profesionalumo, bei įtikinantį šou.

alison-brie-gorgeous-ladies-of-wrestling-glow-promos_2

Televizijos serialo “Glow” kadras

Ar mes turime vaidinti, kad esame imtynininkės, ar mes iš tiesų imtynininkės?“ – pirmoje serijoje, projekto sumanytojo ir direktoriaus Semo paklausė viena iš merginų, „Taip“ – atsakė jis. Ir iš tiesų, kas, televizijoje matantis nuostabius smūgius ir tobulai suvaidintą skausmą, suabejos, kad šios merginos nėra tikros sportininkės? Pasivadinusios skambiais sceniniais vardais ir apsitempusios blizgius kostiumus, kurie labiau atspindi jų rasę arba visuomenės požiūrį, nei vidinį „AŠ“ (taip, rasizmo čia taip pat neišvengta – juk 80-ieji!), merginos ne tik sulauks savo šlovės valandos, bet ir patirs daugybę su tuo susijusių sunkumų.

glow_105_00328r1

Televizijos serialo “Glow” kadras

Kaip ir visuose serialuose, „Spindesys“ taip pat turi ir savo pagrindinę heroję. Šiuo atveju, tai Rut Wailder – neįprasta aktorė, atrodo, niekaip nesusitvarkanti savo gyvenimo ir netinkanti nei vienam išbandytam vaidmeniui. Tiesą pasakius, net ir imtynininkės vaidmeniui ji netiko. Tačiau, atkaklios merginos pastangos nenuėjo veltui, ir Rut buvo suteiktas antras šansas. Koks laidos kūrėjas nenorės savo komandoje merginos, pasiruošusios nusikirpti plaukus, tapti pajuokos objektu ar bet kuo kitu, kad tik patektų į kuriamą šou?

Glow 3

Televizijos serialo “Glow” kadras

Serialas užburia tuo, kad nuo pat pražios iki galo, yra absoliučiai 1980-uosius primenantis kūrinys. Aptempti ir įvairiaspalviai triko, tamprės, pabrėžiančios merginų apvalumus, muzika, paskutinį kartą girdėta žiūrint „Gelbėtojus“, ir šukuosenos, reikalaujančios pusės flakonėlio plaukų lako. „Spindesys“ prie ekranų suburs ne tik visas moteris, nostalgiškai žvelgiančias į vaizduojamas savo jaunystės madas, ar paauglius, ieškančius geros humoro dozės, bet ir vyrus, norinčius paganyti akis į triko aptemptus moterų kūnus, arba pamatyti „Amerikietiškų imtynių“ užkulisius.

glow series

Televizijos serialo “Glow” kadras

Taip, jei man reikėtų su kuo nors palyginti šį serialą, aš neabejotinai jį pavadinčiau „Amerikietiškų imtynių“ užkulisiais. Jau nuo pat šios laidos atsiradimo, netyla diskusijos, apie sportininkų kovas. Vieni sako, kad tai tikros ir skausmingos imtynės, kuriose viskas tikra, o kiti – kad tai, tik puiki vaidyba ir kaskadiniai triukai. Tiesą pasakius, ir aš pati niekaip neapsispręsdavau kuo tikėti, tačiau, pažiūrėjusi „Spindesį“, supratau, kad tinkamas aktorius, gali suvaidinti absoliučiai viską. Nepaisant tikrovės ar vaidybos ginčų, „Amerikietiškos imtynės“ sulaukia milijonų gerbėjų visame pasaulyje, kuriems, be abejonės, rekomenduočiau pažiūrėti ir naująjį Netflix kūrinį.

Verdiktas 9/10

„Spindesys“ ekranus pasiekė pačiu metu. Po puikaus, bet labai ilgo vampyrų, zombių ir nelaimingos meilės viešpatavimo, šis serialas yra lyg šviežio oro gūsis, puikiai tinkantis vasaros vakarams užbaigti (arba pradėti). „Spindesys“ – lyg jaunesnė, energingesnė pusseserė, žinanti savo privalumus, ir puikiai jais žaidžianti visuomenėje. Šiaip ar taip, daugelio nuomone, pirmasis sezonas prabėgo per greitai ir baigėsi intriguojančiai, todėl su nekantrumu laukiame antrojo.

Taip pat skaitykite: Londono prostitučių gyvenimas seriale ,,Harlots“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: