Visuomenės spaudimas būti tokiais kaip ir visi, vyksta jau mokykliniame amžiuje. Vaikai yra mokomi dar ankstyvoje jaunystėje suprasti kokios lyties jie yra. Stereotipų nesilaikymas sukelia visuomenės priešiškumą. Transseksualumas pasireiškia, kai tam tikros lyties asmuo, su savo išvaizdos pokyčiais nori pakeisti ir lytį, tapti kitu, labiau savo vidų atitinkančiu asmeniu. Jie rizikuoja būti atstumti ir savo transseksualumą stengiasi slėpti. Tačiau vienas transseksualus vyras išdrįso viešai parodyti savo pokyčius ir pasidalinęs nuotraukomis pribloškė visuomenę.

Muzikantas Jaimie Wilson pakeitė savo lytį iš moters į vyrą ir publikavo savo pokyčius ,,Instagram“ paskyroje. Dauguma jį anksčiau pažinojusių žmonių nepriėmė transformavimosi į vyrą, dėl to, jog visi buvo pratę Jaimie matyti moterimi.

,,Nespręskite apie knygą iš jos viršelio“,- jis įrašė šiuos žodžius įkeldamas savo stulbinčius pokyčius. Vienoje iš nuotraukų buvo iš senesnių laikų, kai jis buvo moterimi. Kita – pokyčiai jau gyvenant vyro kūne. Tai pat Jaimie pridūrė, jog šią nuotrauką paviešino tam, kad ne visi privalo rodyti visuomenei ženklus, jog transseksualūs asmenys egzistuoja.

Jamie 2

Pirmoje nuotraukoje matosi Jaimie moteriškas kūnas prieš pasikeitimus. Transseksualas pabrėžia, jog niekas neturi praeiti kažkokį testą įrodant savo transseksualumą, ir kiekvieno kelionė link to yra skirtinga.

Jamie 4

,,Kai išėjau į visuomenę visi atsisakė manimi tikėti, kai tapau vyrų, nes moterimi buvau 18 metų. Tai kodėl aš publikavau šį palyginimą? Todėl, kad aš noriu parodyti žmonėms, jog nesvarbu kaip kiti atrodo.. Jeigu kažkas išdrįso pasakyti, jog jis yra transseksualas, gėjus, bisseksualas ar kažkas kitas, PRAŠAU TIKĖKITE jais ir būkite šalia jų, nes stereotipai privalo būti sulaužyti.“ Šią kupiną emocijų žinutę paskelbė Jaimie po savo transformacijos nuotrauka, ir priminė žmonėms didžiausias pasaulio klaidas.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Šis paskelbta naujiena susilaukė begalės peržiūrų. Žmonės gyrė Jaimie po tokių pokyčių ir paviešintą jo požiūrį į stereotipus. Prieš mėnesį buvo paviešinta dar viena nuotrauka, kurioje jis buvo moteris su šviesiais plaukais, o kitoje sportiškas vyras su trumpais plaukais.

Jamie 5

Dauguma transseksualų šalininkai sąmoningai kaupia nuotraukas prieš ir po. Vėliau pasidalinę šia žinia internetiniuose portaluose rodo perėjimo pažangą ir kalba atvirai nebijoti pokyčių. Jaimie paaiškino, jog prieš pasikeitimus jis buvo ir atrodė moterimi, nes jautė spaudimą daryti žmones laimingus aplink jį.

Jaimie pasiryžo atlikti pagrindines operacijas lyties pakeitime – pašalino krūtinę. ,,Aš nenoriu būti pažeidžiamu, bet manau tai būtina pasidalinti. Prašau neblokuokite šios naujienos, tai tik mokymo tikslais.“,- šią žinutę įkėlė po savo nuotrauka, kurioje matosi krūtų operacijos rezultatas.

Jamie 7

Po šių pokyčių publikavimo, Jaimie šeima atsisakė jį priimti vyru.

,,Šis pasikeitimas man buvo viena iš geriausių ir blogiausių dienų gyvenime. Pasiilgau turėti šeimą savo gyvenime.. Pasiilgau tėvų, kurie didžiavosi manimi…bet žinot ko nepasiilgau? Nepasiilgau praleisti naktis būnant vienam ir kovojant su savo jausmais. Nepasiilgau laukti, kol visi išvyks iš namų, kad galėčiau užsidėti vyriškus drabužius ir paslėpti savo ilgus plaukus po kepure… Nepasiilgau slapstymosi.

Jamie 8

,,Kai tu žiūri į mane, aš ne stipresnis, aukštesnis ar gražesnis vyras.. Bet žinot kas aš dabar? Aš esu tikrasis AŠ ir tik Dievas žino koks tai geras jausmas“,- tokia žinute Jaimie paviešino savo ,,Facebook“ puslapyje. Ši istorija įkvepia nebijoti kažką prarasti, nes savo laimę kurti galime tik patys.

Taip pat skaitykite: Transseksuali vilnietė: „Žmogus turi teisę rinktis, kuo jis nori būti“

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: