© Justės Urbonavičiūtės nuotr.

Dar 2009 m. susikūrę „Rasabasa“ nejučia įsiliejo į muzikos padangę įnešdami savitą išskirtinį stilių. Seniau grupė dirbusi atskirai ir kiek padrikai dėl atstumo trugdžių, dabar visa galva yra pasinėrusi į naujus projektus. Neseniai Lietuvai buvo pristatytas naujas kūrinys „Interstellar“ ir jo vaizdo klipas.

„Rasabasa“ grupę sudaro 4 jauni muzikantai iš Lietuvos ir Norvegijos: vokalistė ir sintezatorininkė Rasa Bubulytė, gitaristas ir prodiuseris Snorre Bergerud, gitaristas Bjørnas Holmeslandas,  bei būgnininkas Sindre Skeie. Grupės nariai susitiko Liverpulyje, kur geriau vienas kitą pažinę, bemat nusprendė, jog galima sukurti kažką nepaprasto ir išskirtinio. Pasivadinę „Rasabasa“, projektas pradėjo ieškoti savo kelio muzikiniame pasaulyje.

Grupės grojamą muziką sunku priskirti kažkuriam vienam muzikos stiliui. Tai kūryba kurią galima įvardinti kaip pop muziką su daugybe sintezotorių. Kitoks skambesys suteikia nežemiškų jausmų ir teigiamų emocijų pliūpsnį.

© Twodicks nuotr.

„Rasabasa“ išskirtiniai ne tik dėl savito muzikos stiliaus, bet ir dėl kitokio požiūrio į grupės populiarinimą. Aktyvus afišavimasis spaudoje, nuolatinės intrigos ir interviu dalinimai – tikrai ne jiems. Grupė visą savo dėmesį skiria naujų dainų kūrimui ir tolimesniems pasirodymams. „Tol kol nėra užbaigtų darbų, nėra ko parodyti, nėra apie ką ir kalbėti. Mes kuriame muziką, o ne intrigas.“ – taip atsiliepia grupės prodiuseris Snorre.

Šiuo metu visa grupė gyvena ir dirba Lietuvoje. Kiekvienas „Rasabasa“ organizuojamas pasirodymas yra gerai apgalvotas ir išdirbtas. Jiems svarbu kokybė, o ne kiekybė, svarbios visos detalės, kurios sukuria jaukią atmosferą ir užtikriną puikų šou. Nors grupė kuria Lietuvoje, koncertus organizuoja ir už jos ribų – Latvijoje, Estijoje, Anglijoje ir kitur. Lietuvos „M.A.M.A“ apdovanojimuose „Rasabasa“ buvo nominuota kaip geriausia alternatyvioji grupė.

Visai neseniai buvo pristatyta nauja daina „Interstellar“ ir jos vaizdo klipas, įkvėptas senųjų mokslinės fantastikos filmų. Tai daina, atskleidusi naują skambesį, sukurtą vintažinių instrumentų. Daina įrašyta Vilniuje esančioje „Ymir Audio“ studijoje, įkurtoje pačių grupės narių. Tai pirmasis kūrinys iš naujojo „Rasabasa“ albumo, kuris pasirodys rudenį.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: