Televizijos serialo "Nashville" kadras

„Nashville“ – tai serialas atskleidžiantis garsenybių gyvenimo užkulisius bei parodasntis jaunų, dar nepripažintų atlikėjų kelia į sėkmę.

Daug muzikos, dar daugiau dramos. Oskaro laimėtojos rašomas scenarijus, gerai pažįstami veidai televizijoje bei debiutuojantys aktoriai sukuria žavingą muzikinę dramą. „Nashville“ jau antrą sezoną yra vienas iš populiariausių televizijos serialų.

Serialo siužetas ir veikėjai

Iš tiesų nupasakoti šio serialo siužetą yra ganėtinai sunku. „Nashville“ tai nėra viena iš tų dramų, kuriose lauki visą sezoną kol įvyks kažkas dramatiško. Šiame seriale yra daug istorijų, kurios vystosi greitai, tačiau ne taip greitai, kad nespėtum suprasti kas įvyko.

Pagrindinės serialo veikėjos yra Rayna Jaymes (Connie Britton) bei Juliette Barnes (Hayden Panetierre).  Abi šios moterys yra kantri muzikos žvaigždės. Tačiau Rayna scenoje yra dvidešimt metų, tuo tarpų Juliette vos  kelerius metus.  Atlikėjos nemėgsta viena kitos, Raynai nepatinka Juliette muzikinis stilius, Juliette Raynai pavydi jos „karalienės“ titulo, tačiau susikirtus dviejų atlikėjų keliams joms tenka išmokti gerbti vienai kitą ir dirbti kartu.

Dvidešimt metų karaliavus kantri muzikos scenoje Raynai turi susitaikyti su skaudžia tiesa, kad laikai pasikeitė. Jos naujausias albumas nėra toks populiarus kaip praėjusieji, o koncertinės salės neužsipildo, kaip kad ankščiau. Negana to jog karjera žlunga, Raynos asmeninis gyvenimas taip pat nesiklosto taip kaip norėtųsi. Finansiniai sunkumai, milijonierius tėvas nuolatos besikišantis į jos gyvenimą bei vyras, kuris nusprendė dalyvauti miesto mero rinkimuose, Raynai yra tikras galvos skausmas.

Televizijos serialo “Nashville” kadras

Juliette Barnes jauna, graži, talentinga naujoji kantri muzikos žvaigždė padarys viską, kad tik išliktu viršūnėje. Juliette kitaip negu Rayna neturi jokių problemų parduoti savo įrašus, o bilietai į jos koncertus yra išperkami vos tik jiems pasirodžius prekyboje. Juliette mėgaujasi savo sėkme ir populiarumu. Tačiau jai to negana, ji nori būti pripažinta ne tik tarp jaunų kantri gerbėjų, tačiau ir tarp vyresnių. Ji siekia nuversti Rayna James nuo jos kantri karalienės sosto. Nors Juliette karjera yra pavydėtinai sėkminga, tačiau jos asmeninis gyvenimas yra sunkus ir vienišas. Juliette mama visa gyvenimą kenčia nuo priklausomybės narkotikams, ji niekada nebuvo gera mama. Dainininkė užaugo ir sėkmę pasiekė be niekeno pagalbos. Vaikystėje negavusi daug meilės bei šilumos Juliette ir sugausi savo širdyje neranda vietos tikrai meilei ar nuoširdžiai draugystei.

Televizijos serialo “Nashville” kadras

Didžioji dalis serialo sukasi apie Rayna Jaymes ir Juliette Barnes karjeras bei asmeninius gyvenimus,tačiau nemažai dėmesio yra skiriama ir buvusiam Raynos mylimajam Deacone Clayborne, kuris yra Raynos gitaristas. Taip pat serialui įsibėgėjant daugiau dėmesio sulaukia ir jaunieji talentai Gunner Scott bei Scarlett O`Connor, šie du jaunuoliai, kuriuos suvedė muzika iš kart tampa tarsi sielos draugais. O jų kartų atliekamos dainos yra tiesiog užburiančios.

Serialo elementai

Scenarijaus autorė Callie Khouri yra laimėjusi Oskarą už scenarijų filmui „Thelma & Louise“ ir šiame seriale puikiai parodo savo kaip scenaristės sugebėjimus. Callie Khouri, netik sukuria įdomias istorijas, tačiau sukuria išties stiprius veikėjų portretus. Tiek Rayna tiek ir Juliette yra stiprios, įdomios  ir protingos moterys. Abi talentingos, abi turi ir trūkumų ir privalumų, abi žavios ir gražios.

Televizijos serialo “Nashville” kadras

Kol scenarijaus autorė puikiai atlieką savo darbą rašydama įdomius veikėjus, aktorės neatsilieka ir savo vaidmenis atlieka tobulai. Connie Britton už savo vaidmenį seriale „Nashville“ buvo nominuota Auksinio gaublio statulėlei, kaip geriausia metų aktorė bei Emmy apdovanojimui toje pačioje kategorijoje. O Hayden P. Auksiniam gaubliui buvo nominuota net du kartus, kaip geriausia antro plano aktorė. Nors nei viena iš jų šių garbingo apdovanojimo nelaimėjo, tačiau vien nominacijos įrodo, jog aktorės tiesiog puikiai atlieka savo darbą. Jos ne tik gerai vaidina, tačiau ir nuostabiai dainuoja. Žiūrint į jas kartais sunku patikėti, jog tai aktorės, o ne tikros kantri muzikos žvaigždės.

Muzika šiame seriale yra labai svarbi. Beveik visi serialo veikėjai yra vienaip ar kitaip susiję su muzika. Puikios dainos, nuostabūs balsai, netik veikėjams, bet ir visam serialui suteikia nuoširdumo ir žavesio. Dainuojantys serialo aktoriai, savo darbą atlieką iš ties gerai, nei vienam iš jų netrūksta sceninės charizmos, ar vokalinių sugebėjimų. Sunku patikėti, jog scenos, kuriuose yra dainuojama, yra dalis aktorių vaidybos, jos atrodo tokios tikros ir gilios, kad atrodo,jog stebi tikrą koncertinį pasirodymą.

Verdiktas 8/10

Geras scenarijus, puikūs aktoriai, gražios dainos, privers kaip mat pamilti šį serialą. Įdomios istorijos bei įdomus veikėjai įtraukia ir priverčia nekantraujant laukti naujos serijos. Muzika, politika, asmeninės dramos, meilės trikampiai, tai viskas ko reikia gerai televiziniai dramai. Galbūt veiksmo žanro mėgėjai šiuo serialu nesusižavės, tačiau mėgstantys smagią televizija, be per didelės įtampos su lengvomis, tačiau įdomiomis istorijomis turėtų kaip mat tapti šio serialo gerbėjais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: