Organizatorių archyvo nuotr.

Naujosios kartos kino kūrėjų komanda ėmėsi statyti pilnametražio lietuviško kino istorijoje dar niekada nefilmuoto, itin sudėtingo – siaubo žanro filmą, pavadinimu Rūsys.

Filmo prodiuseris bei vienas iš scenarijaus autorių, Almantas Dulkys, pasakoja, kad tikrais įvykiais paremta istorija išties šokiruojanti ir nepaliekanti abejingų. „Kol kas scenarijaus detalių nenorėčiau atskleisti, bet galiu paminėti, jog tai filmas, kupinas simbolių ir leidžiantis žiūrovui pačiam pabandyti narplioti istoriją. Užtikrinu, kad filmo pabaiga visiems bus tikras siurprizas“. Filmo kūrėjai tikina, jog filmas sudomins net siaubo žanro vengiančius žiūrovus, mat siužete daug psichologijos, kontrastų, netikėtų siužeto vingių bei žmonių santykių dramos, o svarbiausia – visa tai perteikta kiekvienam suprantama forma.

„Mūsų nuomone, lietuviškas kinas yra gemalo stadijoje ir mes labai aiškiai matome nišą tarp skurdžių popsinių siužetų ir pernelyg sudėtingos bei žiūrovui sunkiai suprantamos dramaturgijos. Lietuviai myli kiną ir mielai perka bilietus į lietuviškus filmus, todėl mes dėsime visas pastangas, kad po filmo net didžiausi skeptikai galėtų burbtelti kažką panašaus į „normaliai“. Tai jau būtų gera pradžia kino kokybės link“, – paklaustas nuomonės apie lietuvišką kiną, mintis dėsto filmo prodiuseris.

Kalbėdamas apie aktorių sudėtį, p. Dulkys nuogąstauja, kad tokiam žanrui surasti tinkamus lietuvius aktorius išties didelis iššūkis, tačiau tikina, jog jau derasi su keletu kino ekranuose žinomų veidų. Nepaslaptis, jog ypatingas dėmesys skirtas atsirenkant filmo režisierių, mat darbas išties neeilinis ir reikalaujantis specifinio matymo, todėl po ilgų ieškojimų pasirinktas režisierius Ričardas Matačius, kuris, išklausęs scenarijaus pristatymą, nedvejodamas sutiko imtis statyti „Rūsį“. Režisierius turi savitą aštrią stilistiką ir už savo darbus jau yra įvertintas garsių užsienio kino kūrėjų bei yra gerai žinomas reklamos bei muzikinių klipų autorių.

Atrodytų iššūkių pakanka, tačiau filmo kūrėjai intriguoja, jog tai bus ne tik pirmasis siaubo žanro lietuviškas filmas, tačiau tikina, jog prie kino kūrimo galės prisidėti visi portalo filmasrusys.lt lankytojai, todėl paklaustas ar filme bus kraujo, kino kūrėjas atsako lakoniškai – „nuspręs būsimi filmo žiūrovai, nes su portalu startuojame jau visai netrukus – per Helouvyną“.

Filmavimą komanda tikisi baigti iki 2014 m. vasario mėnesio, tuomet ir bus atskleista premjeros kino teatruose data.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: