© Malin Sydne nuotr. / Vilijos Vitkutės kūrinys

Liepos pradžioje pristatytame švedų dainininkės Hannos Turi muzikiniame vaizdo klipe „Some kind of Hell“ dėmesį prikausto talentingos menininkės Vilijos Vitkutės sukurti,  ant kūno nutapyti spalvingi   personažai.

Tapyba ant kūno besidominti Švedijoje garsi vizualinių menų kūrėja šiam muzikiniam klipui sukūrė net 9 personažus, kurie buvo nutapyti tiesiai ant dainininkės Hannos Turi. Vaizdo klipas atakuoja vaizduotę plačia spalvų gama, kuri vis persimaino nuo tamsių kaip anglis iki džiuginančiai ryškių atspalvių. Talentingoji tapybos ant kūno dailininkė Vilija Vitkutė pasitelkusi savo kūrybą ir dainininkės Hannos kūną bei ekspresiją, sėkmingai perteikia permainingą žmogaus emocijų pasaulį.

Vilija Vitkutė pati pirmoji pasiūlė Hannai kartu sukurti meninį klipą. „Jos muzika mane labai įkvepia, o pati dainininkė taip pat labai mėgsta mano meną. Taip gimė šis muzikinis klipas, idėja, norai, didelis darbas ir džiugūs rezultatai. Hanna turi vaikiną, kuris dirba su BBC – George MacCallum, jis su džiaugsmu sutiko būti šio projekto dalimi filmuojant klipą, o Johannes Lindgren padėjo kaip klipo dailininkas“, – teigia menininkė.

Klipe Vilija stengiasi pavaizduoti pragarą ir rojų, kurį mes išgyvename kiekvieną dieną, taip pat emocijas, įsikūnijusį monstrą – blogį ir gėrį mūsų viduje. „Aš bandžiau tai parodyti savo akimis, ištapyti pagrindines emocijas ir sulipdyti jas drauge“, – pasakoja Vilija. „Dauguma žmonių mus mato tokius kaip jie nori matyti, girdi tai ką nori girdėti, nepastebi mūsų tikrų emocijų, išgyvenimų, mato kaip eilinį žmogų. Hanna klipe transformuojasi  taip išreikšdama savo emocijas, kitoniškumą, džiugesį, liūdesį, vaikiškumą, nuoširdumą, nostalgiją bei agresiją“ – atsako Vilija paklausta ką simbolizuoja spalvingos dainininkės permainos.

© Malin Sydne nuotr. / Vilijos Vitkutės kūrinys

Daugiausiai menininkės jėgų pareikalavo personažas, kurio kūnas buvo nutapytas nuo galvos iki kojų, tai užėmė net 6 valandas. Tačiau, pati Vilija Vitkutė teigia, kad be perstojo tapant laikas prabėga labai greitai. Klipas buvo filmuojamas 5 dienas, o kiekviena jų pareikalaudavo daugiau nei 12 valandų studijoje. Į dieną būdavo nutapomi net 2-3 personažai, o tam reikėjo maždaug 8 valandų nenutrūkstamos kūrybos.

© Malin Sydne nuotr. / Vilijos Vitkutės kūrinys

 „Procesas labai įdomus, kantrus, linksmas ir pilnas naujų išbandymų.“ – nepaisant ilgų darbo valandų teigimais įspūdžiais dalinasi Vilija. Menininkė teigia visada improvizuojanti ir neplanuojanti savo kūrinių bei  tapanti pagal tuo metu esančius jausmus, kurie varijuoja nuo blogiausių iki geriausių emocijų. Viliją labiausiai įkvepia muzika ir  gamta, tačiau anot merginos įkvėpimas gali slypėti visur, tik spėk gaudyti.

© Malin Sydne nuotr. / Vilijos Vitkutės kūrinys

„Idėja užsiimti tapyba ant kūno gimė daugiau nei prieš metus, kuomet mano dabar jau  amžiną atilsį draugė fotografė Aliona  ir aš, sumanėme jungti piešinį su fotografija. Pirmą kartą man teko tapyti pačią save, vėliau ištapiau visus draugus ir kaimynus, po to viskas tapo labai rimta ir šiandien tiesiog tuo gyvenu.“- kūrybinės veiklos pradžią nupasakojo dailininkė.


Vilija Vitkutė –  vizualinių menų kūrėja  iš Lietuvos, Klaipėdos miesto, tačiau šiuo metu gyvenanti Švedijoje. Ji kuria pasitelkiant skirtingas meno rūšis: tradicinę vaizduojamą dailę, avangardą, meninę fotografiją, video meną ir taikomąją dailę. Šiuo metu Vilija Vitkutė daugiausia dirba su tapyba ant kūno, fotografija ir filmų projektais.

Vilija Vitkutė buvo apdovanota vardine kultūros stipendija ir pripažinta išskirtine menininke Švedijoje – Dalarnoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: