© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Studentai viename Vengrijos universitete ketvirtadienį atėjo į paskaitą vilkėdami tik apatinius – taip jie protestavo prieš aprangos kodą, kurį įvedė tos mokslo įstaigos vadovas.

Trečiadienį paskelbtame laiške studentams Vengrijos pietvakariuose esančio Kapošvaro universiteto rektorius rašė, kad paskaitose ir egzaminuose privalu laikytis konservatyvaus aprangos kodo – tamsių kostiumų ir batų vyrams, švarko, palaidinės ir kelnių ar ilgo sijono moterims.

“Nuo spalio 1-osios universitete taip pat nebėra vietos minisijonams, paplūdimio šlepetėms, ryškiam makiažui, nederamiems mados aksesuarams ar netvarkingiems nagams bei plaukams”, – rašoma rektoriaus laiške.

Tačiau rektorius davė leidimą lengvesniems drabužiams karštomis vasaros dienomis, tad kai kurie studentai surengė protestą išsirengdami iki apatinių.

“Buvome deramai apsirengę, bet auditorijoje buvo taip šilta, kad mes nusivilkome kai kuriuos drabužius kaip leidžiama”, – sakė vienas studentas.

Tarp protestuotojų buvo vaikinų ir merginų. Per kitą protesto akciją spalio 7 dieną studentai planuoja avėti paplūdimio šlepetes ir pasiimti paplūdimio rankšluosčius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: