„Брат 2“

Ukrainoje uždraustas bet koks rusų filmo „Brolis 2“ demonstravimas. Tokį sprendimą įtakojo filme neva kuriamas neigiamas ukrainiečių įvaizdis. „Brolio 2“ nuspręsta neberodyti nenorint dar labiau suaštrinti šalyje tvyrančios politinės įtampos.

Pasak Ukrainos valstybinės kino agentūros, filme „Brolis 2“ (rus.  „Брат 2“) pateikiamas ukrainiečių įvaizdis žemina šalies žmones, todėl leisti rodyti šį filmą dabar, agresijos Ukrainos rytuose metu, būtų neetiška. Uždrausti bet kokie „Brolio 2“ demonstravimai, įskaitant filmo rodymą kino teatruose, jo transliavimą per televiziją, bet kokią filmo reklamą ir jo platinimą video nuomos punktuose.

„Brolį 2“ 2000-aisiais sukūrė režisierius Aleksėjus Balabanovas. Tai – labai sėkmingo 1997-aisiais susukto rusų kriminalinio trilerio „Brolis“ (rus. „Brat“) tęsinys. Filme pasakojama apie du brolius, kurie, įsivėlę į rusų mafijos nešvarius darbelius, vyksta į Ameriką. Ten vienas jų suburia ukrainiečių gangsterių gaują. Toks neigiamas Ukrainos pateikimas filme ir patraukė Ukrainos valstybinės kino agentūros dėmesį, tad filmą šalyje nutarta uždrausti. Sprendimą taip pat įtakojo šalies rytuose tarp Rusijos ir Ukrainos įsiplieskęs karinis konfliktas.

„Brolis 2“ – ne vienintelis filmas, kurio demonstravimas šiuo metu neleistinas Ukrainoje. Šalyje agentūra uždraudė dar du filmus: ,,Iš kapitono Černyjavo gyvenimo“ ir „Web 8.“. Abiejuose filmuose pasakojama apie žmonių, dirbančių slaptosioms tarnyboms, gyvenimus.

Visas filmas: 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: