Kai fotografas Alanas Lawrence iš Utah valstijos JAV suprato, jog jo ką tik gimęs sūnus Williamas turi Dauno sindromą, jo mintis užplūdo daugybę emocijų, kurios nebuvo teigiamos. Juk šis sindromas nėra išgydomas vaistais – tai fizinė, protinio atsilikimo liga, su kuria gimę vaikai turi gyventi visą likusį gyvenimą. Šį sindromą turi apie 1 iš 700 gimusių kūdikių.

Dabar, po 18 mėnesių, Alanas pasakoja, jog mažasis Williamas šeimoje yra tarsi bręstanti švieselė, kurios taip trūko Lawrence šeimoje. Turėti vaiką su dauno sindromu yra didelis iššūkis gyvenime, ir tai įkelia į rėmus, kurių negalima perlipti.

Tačiau nepaisant to, Alanas Lawrence teigia, jog mažasis Willas sunaikino visus šiuos rėmus ir ,,atvėrė dar daugiau galimybių“ jo šeimai. Tai suteikė galimybę kurti, didinti žinomumą ir nebijoti šio sindromo.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-40

Galimybė skraidyti

Fotografas Alanas sukūrė nuotraukų seriją, kuri vadinasi ,,Willas gali skraidyti“, kurioje kūdikis skraido įvairiose vietose. Kai nuotraukų serija buvo pradėta, Willas buvo tik mėnesio amžiaus. Sukurdamas iliuziją – laikė sūnų aukštai nuotraukose, o vėliau save iškirpo ir paliko skraidyti tik kūdikį.

Jis įkėlė šias nuotraukas į savo blog‘ą – ,,Tėčio blog‘as“ ir vėliau susikūręs paskyrą ,,Instagram“, ten tai pat paviešino nuotraukas. Vėliau iš aplinkinių sulaukė labai daug pagyrų ir teigiamo požiūrio į nuotraukas. Todėl fotografas sugalvojo sukurti kalendorių su skraidančio Will‘o nuotraukomis. Pinigai gauti už šį projektą buvo paaukoti Dauno sindromo fondams.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-4

,,Kai buvo mažas Will‘as, jis gulėdavo ant pilvuko ir pakeldavo rankas bei kojas lyg skraidytų. Tai niekas kitas to nedarė, tik jis pats.“,- teigia fotografas.

Šiomis nuotraukomis, kurios sulaukė tokio žinomumo ir pozityvaus požiūrio, siekiama didinti žinomumą apie Dauno sindromo ligą. Alanas pritaria, jog kai jų šeima susilaukė kūdikio su šiuo sindromu, jie labai mažai žinojo apie tai.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-8

Alanas Lawrence tiki, jog jis padės žmonėms sužinoti daugiau apie šį Dauno sindromą ir jo nebijoti. Juk vaikai yra visi lygus, nesvarbu ar jie yra kažkuo kitokie ar ne. Negalima žiūrėti į juos su gailesčiu, jie turi teisę turėti tokia pačią gražią vaikystę kaip ir kiti.

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-50
down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-28

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-25

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-24

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-20

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-19

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-18

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-15

down-syndrome-wil-can-fly-photography-adam-lawrence-10

Taip pat skaitykite: Madeline – paauglė su Dauno sindromu išpildė savo svajonę tapti modeliu [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: