Trijų Karalių vaikštynės po Vilkiją
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Jau trys karaliai, jau trys karaliai iš Rytų atėjo. Su tokiais Trijų Karalių pasveikinimo giesmės žodžiais sausio 6 d. į Vilkijoje įsikūrusias įmones, įstaigas bei organizacijas įžengė Trys Karaliai.

Nešdami mirą, smilkalus ir auksą visiems aplankytiesiems Išminčiai linkėjo sveikatos, ramybės ir visokeriopų lobių, sėkmingo verslo, turtingų metų. Jų dovanotas auksas simbolizuoja pagarbą karaliui, smilkalai – pagarbą Dievui, mira – kaip dovana mirtingajam. Tai ne vien atsisveikinimas su nupuoštomis eglutėmis, bet kartu ir kalėdinio laikotarpio pabaigos akcentas. Visose aplankytose įmonėse, organizacijose Trys Karaliai buvo sutikti su džiaugsmu ir pagarba.

Vakare Trys Karaliai savo vaikštynes užbaigė Vilkijos kultūros centre, žemės ūkio mokyklos iškilmių salėje, kur miesto įmonių, organizacijų ir Vilkijos bendruomenės kolektyvų nariai šventė kalėdinių švenčių pabaigą. Čia linksmai visus sutiko kaimo kapela „Vilkynė“, šoko moterų linijinių šokių kolektyvas „Skrajūnė“ ir Kauno sportinių šokių „Santaka“ šokėjai Akvilė ir Martynas, dainavo moterų vokalinis ansamblis „Fantazija“, Mantas Bartuševičius , Andžela Mickutė, rusiškus romansus – Gražina Semiochinienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: