(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Vyriausybės pasitarime Kaune pateikta informacija apie tai, kad jau nuo 2005 metų prasidėjusi Kauno valstybinio dramos teatro rekonstrukcija, kurią ketinama užbaigti iki 2012 metų, stringa dėl lėšų trūkumo. Kitais metais teatro rekonstrukcijai iš valstybės biudžeto bus skirta tik 4 mln. litų, kai tuo tarpu reikėtų 8 mln. litų.

Viso projekto sąmata siekia net 64 mln. 102 tūkst. litų, o iki dabar rekonstrukcijoms darbams buvo skirta 19 mln. 924 tūkst. litų.

Dėl lėšų stygiaus rekonstrukcija užsitęsė, uždarius pagrindinę, didžiąją sceną remonto darbams, teatro veikla tęsiama neįprastomis sąlygomis, kūrybinis darbas tampa nepilnavertis, prarandamas žiūrovas.

Šiais metais prasidėję ir dėl lėšų stygiaus sustabdyti didžiosios scenos ir salės renovacijos darbai ypatingai suvaržė Kauno valstybinio dramos teatro kūrybinius planus, atėmė galimybę pristatyti didžiąją teatro repertuarinių spektaklių dalį.

„Lietuvoje yra daugybė kultūros objektų, kuriems reikia lėšų, tačiau visiems pinigų neužtenka. Nebegalime pradėti jokių naujų projektų, skirti jiems finansavimą, kuomet yra daug neužbaigtų darbų“, – sakė Ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

Posėdžio metu Vyriausybė įpareigojo Kultūros ministeriją parengti bendrą sąrašą visų kultūros objektų, kurie yra rekonstruojami, arba jiems reikalinga rekonstrukcija. Tuomet bus galima prioriteto būdu paskirstyti lėšas, kad tęstiniai projektai greičiau būtų užbaigti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: