(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Spalio šeštą dieną kino teatre ,,Pasaka“ įvyko magiškas filmo ir knygos pristatymas. Labdaros ir paramos fondas ,,Saulės smiltys“ inicijuodamas šį projektą kartu su interneto tinklu www.aukok.lt, siekė sukurti produktą, kuris galėtų tapti vaizdžia visuomenės informavimo priemone tuberkuliozės prevencijos srityje.

,,Dažnai įrodinėjama, kad Lietuvoje tuberkuliozė yra išnykusi liga. Deja, taip nėra. Labdaros ir paramos fondas ,,Saulės smiltys“ kasdieną susiduria su šia liga sergančiaisiais. Liūdniausia, kad labiausiai pažeidžiami yra vaikai, todėl šis projektas ir buvo inicijuotas, siekiant paįvairinti ligoniukų laisvalaikį bei padėti visuomenei labiau suprasti apie pačią ligą“, – teigia labdaros ir paramos fondo ,,Saulės smiltys“ vadovė Roberta Burinskaitė.

Išleistoje knygoje, kuri skirta mokyklinio amžiaus vaikams, pasakojama pasveikusio ligoniuko istorija, užduotimis atskleidžiamos jo nuotaikos, vaikiška forma pateikiamos žinios, kaip apsisaugoti nuo tuberkuliozės. Dokumentinis filmas skirtas platesnei auditorijai. Jame galima išvysti tuberkulioze sergančių vaikų kasdienybę ligoninėje, jų problemas ir džiaugsmą.

Šaltą rudens vakarą į kino teatrą susirinkę svečiai maloniai mėgavosi šiluma ir jaukia atmosfera. Puikiausias to įrodymas svečius prie durų pasitinkantys ir i vidų palydintys fakyrai, paruošią įspūdingą ugnies šou. Renginio metu buvo galima išgirsti kvintetą ,,Braspalvos“ bei Artūro Noviko kuruojamus džiazo atlikėjus ,,Jazz Island“. Iliuzionistų, kurių programa sužavėjo ir jaunuosius renginio svečius – vaikus, pasirodymas buvo išties stulbinantis ir paslaptingas. Visi svečiai taip pat turėjo galimybę bendrauti ir stebėti teatro ,,Lėlė“ aktorius, persirengusius įvairiausiais pasakų personažais. „Dėkojame visiems, kurie prisidėjo prie šio projekto įgyvendinimo: mūsų šauniajai jaunatviškai komandai, rėmėjams, žmonėms, kurie neliko abejingi ir atsiliepė į mūsų kvietimą prisijungti“, – džiaugiasi projekto „Ligoninė ligoniukų akimis“ vadovė Eglė Kvederavičiūtė.

Renginio metu kiekvienas aukojęs svečias kaip padėką gavo knygelę ,,Ligoninė ligoniukų akimis“, išleistą kartu su filmu. Šią knygą ir filmą taip pat bus galima įsigyti kavinėse „Vero cafe“, atrakcionų parke „ONE nuotykių parkas“ bei „Saulės smiltys“ renginiuose ir taip prisidėti prie geresnio vaikų, sergančių tuberkulioze, gyvenimo ligoninėje.


Labdaros ir paramos fondas „Saulės smiltys“ įsteigtas 2007 m. balandžio mėn. 19 d. Vienas iš pagrindinių fondo tikslų – labdaros ir paramos bei kitokios pagalbos teikimas tuberkulioze sergantiems vaikams ir suaugusiems. Fondas taip pat teikia pagalbą pulmonologijos skyriams. Daugiau informacijos apie fondo veiklą tinklalapyje www.saulessmiltys.lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: