Tulpmedis dvarą papuošė egzotiškais žiedais
(c) Kauno rajono savivaldybės archyvo nuotr.

Daugumai Lietuvos žmonių buvo įprasta girdėti ir žinoti, kad Lietuvoje savo puošniaisiais tulpmedžiais didžiuojasi tik Kauno botanikos sodas ir Veliuonos dvaro parkas. Pažiūrėti šių žydinčių medžių čia traukia žmonės iš visos Lietuvos. Nuo 2011 metų birželio, pasigrožėti neįprastais tulpės žiedo formos žiedais, kasmet jau bus galima ir Raudondvario dvaro parke, Kauno rajone.

Šios savaitės pradžioje Raudondvario tulpmedis išskleidė pirmuosius žalsvai gelsvus žiedus, pirmiausia nustebindamas čia dirbančiuosiuis. Gana jaunas, maždaug 7-8 metrų aukščio medis, dar negausiai sukrovė pumpurų, tačiau jų pakanka, kad suvoktum šio šiltų kraštų medžio unikalumą ir žiedų grožį.

Gelsvažiedis tulpmedis (lot. Liriodendron tulipifera) magnolinių šeimos šiltųjų kraštų dekoratyvinis medis. Dėl tulpės žiedo formos žiedų, pavadintas tulpmedžiu. Prieš ledynmetį tulpmedžiai augo ir Europoje, o dabar jų išlikę tik Amerikoje. Floridoje auga šių medžių giraitės, todėl iš jų medienos ten gaminama fanera, muzikos instrumentai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: