(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo 24 dieną posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės kolegija svarstė akcinės bendrovės „Lietuvos elektrinės“ prašymą bendradarbiauti per miestą gabenant didžiules turbinas.

Bendrovė „Lietuvos elektrinė“ Elektrėnuose pradėjo 455 MV kombinuoto ciklo dujų turbininio bloko statybą. Bloko įrengimo darbus atlieka Ispanijos kompanija.

Iš Klaipėdos į Elektrėnus reikia atgabenti didelio svorio turbinas. Iki Kauno jas planuojama atplukdyti, kad nereikėtų jų vežti per tiltus. Bendrovė „Lietuvos elektrinė“ prašo Kauno miesto savivaldybės ir Apskrities viršininko administracijos leidimo žemės sklype Jonavos gatvė 7 statyti laikiną krantinę ir laikiną vidaus kelią, skirtą privažiavimui prie krantinės. Pasak bendrovės, sklype atplukdytos turbinos būtų iškrautos, o vėliau pakraunamos į transportą ir keliu gabenamos į Elektrėnus.

Aikštelė Jonavos gatvėje yra privati. Miesto Kolegija pritarė krantinės įrengimui, tačiau nutarta pareikalauti iš gabenančios bendrovės visiškos atsakomybės, esant nenumatytiems atvejams ir avarijoms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: