U-18 futbolo rinktinė kontrolines rungtynes sužais su suomiais
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Lietuvos jaunimo U-18 futbolo rinktinė (1994 m. gimimo ir jaunesni žaidėjai) ketvirtadienį (rugpjūčio 4 d.) ir šeštadienį (rugpjūčio 6 d.) Kaune žais dvejas kontrolines rungtynes su bendraamžiais iš Suomijos.

Rinktinės pagrindą sudaro Nacionalinės futbolo akademijos auklėtiniai iš įvairių šalies miestų. Prie jų prisijungė vartininkas Tomas Švedkauskas iš Marijampolės „Sūduvos“ ir saugas Lukas Narbutas iš Panevėžio „Ekrano“.

U-18 rinktinės šiemet oficialiose varžybose nedalyvauja, tačiau jau ruošiasi kitų metų Europos U-19 čempionato atrankai.

Rinktinės vyriausiasis treneris Antanas Vingilys sakė, kad komandos sudėtis po truputį stabilizuojasi. „Tik gaila, jog šias rungtynes dėl traumos yra priverstas praleisti Lukas Čerkauskas ir į Angliją išvykęs Deimantas Petravičius. Jų vietoje išbandysime naujus žaidėjus“, – sakė A. Vingilys.

Su bendraamžiais iš Suomijos draugiškose rungtynėse U-18 rinktinei teko susitikti šiemet ir pernai metais. Šių metų pradžioje Minske vykusiame draugiškame turnyre mūsiškiai pralaimėjo Suomijai minimaliu rezultatu 0:1.

Pernai birželį ankstesnė U-18 rinktinė (1993 m. gimę ir jaunesni žaidėjai) žaidė dvi kontrolines rungtynes Suomijoje, iš kurių vienerios baigėsi šeimininkų pergale, o kitos rezultatyviomis lygiosiomis – 3:3.

„Suomijos atstovai mums vėl pasiūlė sužaisti kontrolines rungtynes, tik šį kartą mūsų aikštėje. Vėl turėsime gerą progą įvertinti savo jėgas rungtyniaujant prieš pajėgų varžovą“, – teigė A. Vingilys.

Suomijos futbolininkai praėjusiame Europos U-17 čempionato atrankos cikle sužaidė lygiosiomis su Rusija, tačiau dėl prastesnio įvarčių santykio grupėje užėmė trečiąją vietą. Praėjusių metų UEFA U-17 rinktinių reitinguose lietuviai užima 43 vietą, suomiai – 27-ąją.

Rungtynės ketvirtadienį ir šeštadienį bus žaidžiamos S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione. Abiejų susitikimų pradžia – 17 val. Įėjimas į abejas rungtynes – nemokamas.

Lietuvos U-18 rinktinės sudėtis draugiškoms rungtynėms su Suomija:

Vartininkai: Tomas Švedkauskas (Marijampolės „Sūduva“), Marius Suvaizdis (Nacionalinė futbolo akademija – Panevėžys).

Gynėjai: Lukas Pangonis (NFA – Kaunas), Lukas Artimavičius (NFA – Tauragė), Džiugas Petrauskas (NFA – Panevėžys), Justas Raziūnas (NFA – Šilutė), Aurimas Skurdelis (NFA – Šilutė), Julius Aleksandravičius (NFA – Jonava).

Saugai: Mykolas Krasnovskis (NFA – Trakai), Tomas Galdikas (NFA – Kretinga), Gratas Sirgėdas (NFA – Panevėžys), Karolis Strolys (NFA – Marijampolė), Povilas Kiselevskis (NFA – Marijampolė), Edvardas Tamulevičius (NFA – Panevėžys), Gabrielius Judickas (NFA – Marijampolė), Lukas Narbutas (Panevėžio „Ekranas“).

Puolėjai: Simonas Stankevičius (NFA – Panevėžys), Donatas Kazlauskas (NFA – Kretinga).

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: