© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Ukrainos parlamente iki ketvirtadienio atidėti balsavimai dėl įstatymų, kurių priėmimas atvertų galimybę kitą savaitę Vilniuje pasirašyti asociacijos sutartį su Europos Sąjunga (ES).

Darbo grupė antradienį ketina derinti įstatymą, kuris leistų išvykti į užsienį kalinamai ekspremjerei Julijai Tymošenko. Kiti du svarbūs įstatymai – dėl rinkimų ir prokuratūros reformos – jau įtraukti į ketvirtadienio darbotvarkę.

Europos Parlamento misijos Ukrainoje koordinatorius Arnoldas Pranckevičius telefonu iš Kijevo BNS antradienį sakė, kad Europos Sąjunga (ES) tikisi, jog trys įstatymai bus priimti kaip įmanoma greičiau.

“Europos Parlamento stebėtojų misija ragina visus Ukrainos politinius žaidėjus kuo greičiau susitarti dėl šių trijų įstatymų”, – BNS sakė A.Pranckevičius, kuris yra Europos Parlamento pirmininko patarėjas.

Ukrainos ir ES asociacijos ir laisvos prekybos sutartis gali būti pasirašyta per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą, kuris vyks lapkričio 28-29 dienomis, tačiau ES iškėlė sąlygą iki to laiko paleisti iš kalėjimo prezidento Viktoro Janukovyčiaus oponentę Juliją Tymošenko. Jos persekiojimą Vakarai laiko selektyvaus teisingumo pavyzdžiu.

Ukrainos ir ES sutarties pasirašymui priešinasi Rusija, kuri Kijevą ragina jungtis prie jos vadovaujamos Muitų sąjungos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: