(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

„Už surinktas lėšas Ebru projekto renginių metu galime „Pastogės“ vaikams padovanoti nuostabią popietę – susipažinimą su Ebru menu. Pažinusi šį meną pagalvojau, kad labai norėčiau, jog kuo daugiau vaikų patirtų jo jėgą, stiprybę ir teikiamus malonumus. Labai smagu, kad šios akcijos pradžia sutampa su mūsų įmonės gimtadieniu. Tai mums pati geriausia dovana“, – sako VšĮ „MEDA PROJECT“ direktorė Eglė Veršininienė.

Šiuo metu vaikų gerovės centre „Pastogė“ gyvena apie 20 vaikų, kuriems tikrai reikia dėmesio ir šilumos. Globos namų vaikus VšĮ „MEDA PROJECT“ kolektyvas ir Ebru projekto dalyviai Kauno „Vėtrungės“ bei „P. Mašioto“ pradinių mokyklų mokiniai nudžiugins ne tik mažomis dovanėlėmis, tortu, bet ir smagiai leis laiką su jais, patys mokydami unikalaus, daugiau kaip 500 metų skaičiuojančio Ebru meno (piešimo ant vandens) pagrindų.

2010 metų rudenį VšĮ „MEDA PROJECT“ Kauno švietimo įstaigose startavo su Ebru projektu, kurio tikslas buvo išmokyti 4 -18 metų vaikus šio meno paslapčių, jo dėka padėti vaikams susikaupti ir pailsėti, atsipalaiduoti ir išlieti savo emocijas bei atrasti naują būdą pabendrauti su savo tėveliais. Beje, nemažai vaikų užsiėmimus lanko kartu su tėveliais.

Ebru mene yra trys svarbūs ir stiprūs elementai: vanduo, spalvos ir judesys. Su jais bendraujantis kūrinio autorius – kūrybiškas tarpininkas. Kuriantis pagal šį metodą žmogus vienu metu ir atsipalaiduoja, ir susikaupia. Tai veikla, duodanti greitą ir nenuspėjamą rezultatą. Ebru menas leidžia kiekvienam žmogui pasijusti unikaliu, nes nėra nei vieno vienodo darbo, netgi to paties žmogaus tapyto. Rezultatą galima pamatyti tik perkėlus paveikslą iš vandens ant popieriaus lapo. Ebru mene naudojamos tik natūralios, žmogaus sveikatai nekenksmingos medžiagos. Šis menas yra puiki terapinė ir relaksacinė priemonė, padedanti žmogui pailsinti protą ir kūną, atgauti emocinę pusiausvyrą.

„Norime, kad vaikų gerovės centro „Pastogė“ vaikai pajustų savo unikalumo jėgą, kuri juos sustiprintų. Sukursime jiems nuostabią šventę, pasidalinsime su jais savo meile bei šiluma ir tikime, kad paliksime neišdildomus įspūdžius, kurie juos dar ilgai džiugins“, – sako Eglė Veršinienė, VšĮ „MEDA PROJECT“ direktorė.

Šis projektas bus tęstinis, vaikų gerovės namai „Pastogė“ – pirmieji akcijos dalyviai. Ir toliau planuojame organizuoti renginius su Ebru projekto dalyviais ir rinkti lėšas, kad galėtume išpildyti ir kitų Kauno vaikų globos namų auklėtinių svajones. Tikimės, kad su Jūsų visų pagalba pavyks surinkti daugiau lėšų, todėl galėsime šią akciją tęsti ir kituose Lietuvos miestuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: