Kalėdų Senelio būstinė Laplandijoje / Organizatorių archyvo nuotr.

Pats pasiruošimo šventėms pikas. Kol vieni rašo laiškus Kalėdų Seneliui ir laukia dovanų po egle, kiti siunčia dovanas per „Omniva LT“ ir laukia, kol laimės galimybę susitikti su pačiu Kalėdų Seneliu. Tad kokia ta stebuklinga kelionė ir kodėl verta aplankyti Laplandiją?

Kalėdų Senelis dirba visus metus

Rovaniemi, Santa Klaus village 96930, Arctice Circle – tai adresas, kuriuo ne tik keliauja Kalėdų Seneliui adresuoti laiškai, bet ir jis pats gyvena. Būstinė, įsikūrusi pačioje Laplandijos sostinėje, yra ryškiausias ir daugiausiai lankytojų dėmesio sulaukiantis objektas. Čia gausu jaukių kavinių bei restoranų, suvenyrų parduotuvėlių. Ir kelionių organizatoriai atkreipia dėmesį, kad Laplandijoje šventinis sezonas nesibaigia Kalėdomis.

„Kalėdų Senelis laukia lankytojų ištisus metus. Čia jis mažuosius pasitinka žinodamas kiekvieno vardą, o maži jo elfų triukai nepalieka abejingų. Svečiai gali aplankyti ir senelio elnius, išsiųsti laišką ar atvirutę iš Kalėdų Senelio pašto – šventinė dvasia tiesiog visur aplink“, – pasakoja keliones į Laplandiją organizuojančios agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė.

Tikros žiemos džiaugsmai lietuvišką pavasarį

Ž. Gavelienė ne kartą lankėsi ir net yra pagyvenusi Laplandijoje, tad puikiai gali patarti. Ekspertės teigimu, nesvarbu, ar viešėsite 5 dienas ar porą savaičių – žiemos pramogų čia tiek daug, kad turėsite ką veikti kasdien, ypatingai jei lietuviška žiema nelepino.

„Daugelis pamiršta, kad Laplandijoje žiema tęsiasi ir kai pas mus ateina pavasaris, ir jei renkasi keliauti būtent žiemą, tai būna labai trumpa diena ir šviesu vos keletą valandų. Dėl to rekomenduojame keliauti ne šventiniu laikotarpiu. Kovo pabaiga – balandžio pradžia yra puikus laikas, šviesu nuo 5 ryto iki pat 10 valandos vakaro, tad visas tas valandas galima mėgautis žiemos pramogomis ir nebijoti, jog pritrūks joms laiko“, – pasakoja kelionių ekspertė Žydrė Gavelienė.

Sniegomobiliai džiugina ektremalių pramogų mėgėjus. / Organizatorių archyvo nuotr.

Pasak Žydrės, daugumai Laplandija asocijuojasi su Kalėdų Seneliu. Tačiau visi lieka maloniai nustebinti įspūdingos Suomijos gamtos ir ypatingos gausos kitų pramogų.

„Važinėjimas rogėmis, sniegomobiliais, haskių ar elnių kinkiniu, lygumų slidinėjimas, poledinė žūklė, pirtis ir maudynės eketėje, šiaurės pašvaisčių stebėjimas, zoologijos sodo lankymas, žygiai sniego batais taigoje, plaukimas užšalusia jūra ledlaužiu. Visas šias ir dar daugiau žiemos pramogų galima patirti atvykus į Laplandiją ir mūsų pavasarį“, – prisiminimais dalinasi Žydrė Gavelienė.

Pasak kelionių ekspertės, apsilankymas Laplandijoje gali būti puiki visos šeimos, skirtingų kartų kelionė, nes pramogų randa visi – nuo ekstremalaus sporto iki ramaus dešrelių kepimo prie laužo.

Būtina pasiruošti iš anksto

Laplandija gali pasiūlyti labai daug, tačiau norint ir viską patirti, rekomenduojama kelionės detalėmis pasirūpinti iš anksto.

„Svarbu prieš kelionę išsigryninti visus šeimos poreikius ir norus, kad kiekvienas kelionės dalyvis gautų tai, ko tikisi. Suvaldyti ir padėti įgyvendinti visus kelionės lūkesčius geriausiai padeda kelionių vadovas, kuris iš anksto pasidalina jau sukaupta patirtimi ir leidžia suplanuoti tokią kelionę, kuri teikia malonumą, išvengiant papildomų rūpesčių. Pavyzdžiui, rekomenduoja nevykti populiariausiais laikotarpiais, pvz., per kalėdines ar vasario mėnesio moksleivių atostogas, kai keliauja ne tik Lietuva, bet ir visas pasaulis. Nes tuo laiku norint gauti patraukliausius viešbučius, geriausias kainas ir garantuoti sau vietas populiariausiose ekskursijose, būtina kelionę į Laplandiją planuoti iš anksto“, – patirtimi dalinasi Ž. Gavelienė.

Važinėjimas haskių kinkiniu – viena populiariausių pramogų Laplandijoje. / Organizatorių archyvo nuotr.

Kuo labiau iš anksto planuojama kelionė, tuo labiau tikėtina, kad visos dienos bus maksimaliai užpildytos unikaliomis patirtimis. Laplandijai rekomenduojama skirti bent 5-7 dienas.

Kaip nuvykti į Laplandiją?

Laplandiją iš Lietuvos pasiekti galima trimis būdais. Galima skristi iš Vilniaus per Helsinkį, šiuo metu jau yra atsiradęs ir skrydis per Rygą. Šis būdas yra patogiausias ir greičiausias. Antrasis būdas yra vykti automobiliu iki Talino, keltu plaukti iki Helsinkio ir po to naktiniu traukiniu, į kurį pakraunamas automobilis, iki Laplandijos. Tokią 7 dienų kelionę dažniausiai renkasi draugų kompanijos, šeimos su jau paaugusiais vaikais, kuriems įdomi yra pati kelionė keltu, traukiniu, ir vis besikeičiantys vaizdai pro langą. Trečiasis, dažniausiai pasirenkamas būdas, yra kelionė autobusu, ji trunka iki dviejų dienų.

Kelialapį į Laplandiją turi galimybę laimėti kievienas, tereikia šventiniu laikotarpiu, nuo lapkričio 20 iki gruodžio 17 dienos (imtinai), siųsti siuntas per „Omniva“ paštomatą ar kurjerį. Siunčiant siuntas automatiškai dalyvaujama žaidime, kurio pagrindinis prizas – kelionė į Laplandiją visai šeimai. Daugiau informacijos: https://www.omniva.lt/kelioneilaplandija

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: