(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 12 d. Kaune vykusiame vaikų globos namų futbolo čempionato uždaryme socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas įteikė savo įsteigtą taurę šeimyniškiausiai komandai. Ja tapo Aldonos ir Stanislovo Sereikų šeimyninių vaikų globos namų rinktinė, kurioje žaidžia daugiausia brolių ir seserų.

Berniukai ir mergaitės, susibūrę į komandą, yra tarsi šeima: kiekvienas turi savo vaidmenį, kiekvienas kažką geriausiai išmano ir moka, bet visi turi vieną tikslą ir drauge atsako už rezultatą.

„Labai smagu matyti tiek jaunų džiugių veidų šiame turnyre, ir nors visų mūsų kelyje pasitaiko ne vien pergalių, bet ir pralaimėjimų, – svarbiausia išmokti ir žaisti, ir gyventi garbingai“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė D. Jankauskas.

Šis Lietuvos futbolo federacijos turnyras, skirtas globos namų auklėtiniams – berniukams ir mergaitėms – nuo 10 iki 15 metų amžiaus, vyko tarsi atkartojant Pietų Afrikoje rengiamo Pasaulio futbolo čempionato sistemą.

Vaikų komandos atstovavo tikroms įvairių valstybių komandoms, kurios žaidžia šių metų birželio 11 d. prasidedančiame čempionate.

Šiame, „mažajame čempionate“ laimėjo Alytaus vaikų globos komanda, atstovavusi Pietų Afrikos rinktinei. Antrą vietą užėmė Nyderlandai (Tauragės vaikų globos namai) ir Graikija (Panevėžio vaikų globos namai).

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: