Organizatorių nuotr.

Birželio 9 dieną (šeštadienį), 16 val.,  Kauno Draugystės parke vyks išskirtinis renginys: čia grieš smuikininkas Vilhelmas Čepinskis, koncertuos Laimontas Dinius, Simona Milinytė, vietos saviveiklininkai, bus pristatytos šeimų laisvalaikio zonos.

Aukšto lygio muzikantai koncertuoja tik jų rangą atitinkančiose scenose – tai nerašyta taisyklė. Tačiau V.Čepinskis jau antrą kartą daro išimtį savo gimtajam Dainavos rajonui.

Pirmą kartą Draugystės parke jis koncertavo praėjusią vasarą. Tada savo griežimu maestro atsidėkojo žmonėms, padėjusiems išsaugoti liepų alėją.

Keičiant šilumos trasą šalia Draugystės parko esančioje teritorijoje buvo numatyta iškirsti daugiau kaip dešimt ten augusių medžių. Sunerimę žmonės pradėjo atakuoti seniūniją, savivaldybę, kreipėsi į Seimo narį Kęstutį Glavecką. Ypač jautriai į situaciją sureagavo V.Čepinskis. Bendromis pastangomis medžiai buvo išgelbėti.

Įkvėpti žymaus smuikininko poelgio, iniciatyvų ėmėsi ir Seimo nariai prof. Kęstutis Glaveckas bei Erikas Tamašauskas. Kartu su viešąja įstaiga „Camerata Palatina Vilnensis“, Juozo Zeziulevičiaus labdaros ir paramos fondu bei Dainavos seniūnija jie nusprendė Draugystės parke įrengti šeimų poilsio zonas.  Parke bus pastatyti 4 mediniai stalai ir 8 suoliukai.

„Norisi, kad Kauno viešosiose erdvėse būtų maloniau, jaukiau, saugiau, kad jaustume, jog čia yra mūsų namai“, – sako V.Čepinskis. Žymiam smuikininkui šiomis dienomis tenka slaugyti sunkiai serganti tėvą, tačiau jis pažadėjo ateiti į Draugystės parką ir  atlikti keletą kūrinių.

„Kauniečiai yra bendruomeniški, jie mėgsta iškylauti gamtoje. Prie stalo patogu susėsti visai šeimai. Čia bus galima paskaityti knygą, pažaisti šachmatais, pasigrožėti parko medžiais, suvalgyti atsineštą sumuštinį“, – pritaria smuikininkui Seimo vicepirmininkas E.Tamašauskas ir primena, kad 2012-ieji paskelbti Europos vyresnių žmonių aktyvumo bei kartų solidarumo metais.

Draugystės parką ateityje turėtų pagyvinti ir dažniau šioje erdvėje organizuojami koncertai, šventės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: