Inesos Čekolis-Ščiočinos nuotr. / darbopartija.lt archyvo nuotr.

Sveikatos apsaugos ministro socialdemokrato Vytenio Povilo Andriukaičio darbas tam tikrose srityse nekelia pasitikėjimo nei politikams, nei visuomenei, sako valdančiosios Darbo partijos (leiboristų) pirmininkas Vytautas Gapšys.

Tačiau valdančiųjų koalicijos politinės tarybos posėdyje pirmadienį šis klausimas nebuvo aptariamas, kaip skelbta anksčiau.

“Mes matėm aiškiai, kad nekelia pasitikėjimo ne tik politikams, bet ir visuomenei ministro Andriukaičio darbas tam tikrose srityse, bet šiandien tas klausimas nebuvo keliamas”, – pirmadienį po tarybos posėdžio žurnalistams sakė V.Gapšys.

Itin kritiškai paie V.P.Andriukaičio veiklą praėjusią savaitę yra pasisakę Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas, buvęs partijos vadovas Viktoras Uspaskichas. Jis teigė ministro darbą vertinantis “labai prastai”.

“Labai prastai, aišku. Aš, kaip liberalas, demokratas, tikrai galiu pasakyti, kad ten, kur veikia kapitalizmas, laisva rinka, turime neatitrūkti nuo tos ES bendrijos, kur egzistuoja privati medicina. Jeigu jis bandys žlugdyti, Darbo partija, tikiuosi, viena iš pirmųjų bandys tam užkirsti kelią”, – penktadienį žurnalistams sakė V.Uspaskichas, paprašytas įvertinti sveikatos apsaugos ministro darbą.

V.P.Andriukaitis ne kartą yra pareiškęs, kad finansuojant medicinos paslaugas pirmenybė turi būti teikiama valstybės ir savivaldybių gydymo įstaigoms, o ne privačioms.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: