© Agnės Sinkevičiūtės nuotr. KaunoZinios.lt

Buvęs Ūkio banko savininkas Vladimiras Romanovas yra įtariamas didelės vertės banko turto iššvaistymu, BNSpirmadienį teigė Generalinės prokuratūros prokuroras Simonas Minkevičius.

Prokuroras BNS patvirtino, kad nutarimas paskelbti tarptautinę V.Romanovo paiešką priimtas liepos 4 dieną, “kai tik tam atsirado procesinis pagrindas” ir tą pačią dieną perduotas vykdyti policijai.

“Byloje V.Romanovas yra įtariamuoju, jis įtariamas didelės vertės Ūkio banko turto iššvaistymu (…). Pats įtariamasis iki šiol neapklaustas, todėl jo pozicija dėl inkriminuojamų veikų nežinoma”, – atsakyme BNSnurodo prokuroras S.Minkevičius.

Generalinė prokuratūra šių metų vasarį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo didelės vertės turto iššvaistymo Ūkio banke, kurio veiklą Lietuvos bankas apribojo taip pat vasario mėnesį.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas įvertinus Lietuvos banko pateiktą informaciją apie inspektavimo metu nustatytus 2005-2012 metais sudarytus įtartinus sandorius.

Prokuroras S.Minkevičius vasarį yra sakęs, jog įtariama, kad Ūkio banko turtą švaistė jo vadovai – jie nuomodavo turtą nepagrįstai didelėmis kainomis ir už didelius atlyginimus įdarbindavo susijusius asmenis. Prokuroras tuomet sakė, jog įtarimai kol kas nepareikšti nė vienam asmeniui, ir kad pirmiausia įtariami bus banko vadovai, o ne akcininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: