V. Stankevičius:
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos U-21 rinktinei nesėkmingai susiklostė antrosios iš eilės rungtynės su Švedijos bendraamžiais. Po itin apmaudžiai pabaigoje pralaimėto mačo namuose, lietuviai išvykoje priešinosi varžovams pusantro kėlinio.

Tačiau po ginčytino 11 metrų baudinio ir apmaudžios vartininko klaidos rungtynių pabaigoje palūžo ir pralaimėjo 0:4. „Tokie epizodai išmuša iš vėžių. Praleidome vaikiškus įvarčius“, – po dvikovos sakė rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius.

Pataikė į skersinį

Į Lietuvos ekipos sudėtį šioms rungtynėms grįžo Marijampolės „Sūduvos“ saugas Karolis Chvedukas ir puolėjas Tadas Eliošius. Rungtynių pradžioje lietuviams nieko blogo nežadėjo. Svečiai sėkmingai griovė varžovų atakas, o šeiminkai tik kartą sugebėjo grasinti vartininkui Emilijui Zubui, kuris nesunkiai sugavo kamuolį.

Tačiau 21 minutę po oro dvikovos baudos aikštelėje arbitras iš Slovakijos Jánas Valášekas užfiksavo abejotiną Karolio Urbaičio pražangą prieš Johną Guidetti ir skyrė 11 metrų baudinį. Jį realizavo pats „Manchester City“ puolėjas.

Po dešimties minučių lietuviai buvo arti išlyginamojo įvarčio, tačiau fortūna mūsiškiams vėl nesišypsojo. Po tolimo perdavimo į baudos aikštelę Jaunius Juozaitis smūgiavo galva iš po gynėjo nugaros ir kamuolys atsimušė į skersinį ir atšoko už vartų linijos.

Apmaudi vartininko klaida

Vėliau po Aurimo Vilkaičio klaidos gynyboje Rasmusas Jonssonas galėjo įmušti antrą įvartį, tačiau šį kartą puikiai sužaidė vartininkas E. Zubas. Pačiam A. Vilkaičiui šis epizodas galėjo būti ir traumos pasėkmė.

Kurį laiką šlubčiojęs trejais metais už komandos draugus jaunesnis gynėjas po pertraukos į aikštę grįžti nebegalėjo, tad rinktinės treneriams teko į gynybą atitraukti J. Juozaitį.

Antrajame kėlinyje švedai taip pat nedažnai prasibraudavo prie mūsiškių vartų, tačiau antrasis varžovų smūgis lietuviams baigėsi liūdnai – vartininkas E. Zubas nesugavo R. Jönssono smūgiuoto kamuolio ir šis prasprudęs pro rankas įskriejo į vartus.

Pabaigoje palūžo

Dvikovai baigiantis svečiai palūžo ir praleido dar du įvarčius. 82 min. po baudos smūgio Samuelis Armenterosas nedengiamas iš arti įmušė galva, o 86 min. po perdavimo iš krašto laisvas likęs R.Jönssonas pasižymėjo dar kartą.

Pasak Lietuvos U-21 rinktinės trenerio Vitalijaus Stankevičiaus, rezultatą nulėmė skirtas baudinys ir vėliau sekusios šiurkščios klaidos.

„Švedijos komanda tikrai gera ir šiandien mus paliko be kamuolio, žaidė disciplinuotai. Dėl to sunkiai sekėsi rengti atakas ir nesukūrėme daug pavojingų išpuolių. Gynyboje žaidėme tikrai neblogai, tačiau tas baudinys ir antrasis įvartis… Tokie epizodai išmuša iš vėžių ir vaikinai turbūt palūžo. Trečiasis įvartis taip pat krito po vartininko klaidos. Bet jo nekaltinu, pralaimėjo visa komanda. Praleidome gana vaikiškus įvarčius, todėl toks ir rezultatas“, – kalbėjo V. Stankevičius.

Spalį Lietuvos jaunimo rinktinė svečiuose susitiks su Maltos ekipa, o lapkritį svečiuosis Slovėnijoje ir Ukrainoje.

Rungtynių statistika

Švedija U-21 – Lietuva U-21 4:0 (1:0)

Kalmaro „Guldfalgen“ stadionas

Teisėjas – Ján Valášek (Slovakija)

Įvarčiai: 22 min. John Guidetti (iš 11 m.), 58 ir 86 min. Rasmus Jönsson, 82 min. Samuel Armenteros (Švedija)

Įspėti: 68 min. Pontus Jansson (Švedija); 21 min. Karolis Urbaitis, 80 min. Vytautas Andriuškevičius (Lietuva)

Lietuva U-21: Emilijus Zubas, Karolis Jarmalavičius, Vytautas Andriuškevičius, Aurimas Vilkaitis (46 min. Artūras Žulpa), Karolis Urbaitis, Arminas Vaskela (56 min. Edvinas Petkus), Jaunius Juozaitis, Fedor Černych, Karolis Chvedukas (75 min. Martynas Dapkus), Audrius Brokas, Tadas Eliošius. Atsarginiai: Aivaras Bražinskas, Arnas Ribokas, Tautvydas Eliošius, Donatas Nakrošius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: