© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos Sąjunga (ES)yra susirūpinusi dėl besitęsiančių kautynių Rytų Ukrainoje ir problemų įgyvendinant praeitą savaitę Minske pasirašytus paliaubų susitarimus, trečiadienį pareiškė ES ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas.

“Aišku, esame ypač susirūpinę, kad karo veiksmai tęsiasi aplink (rytinį miestą) Debalcevę. Kita vertus, visoje (fronto) linijoje tarp Kijevo (vyriausybės pajėgų) ir separatistų, kiek žinau pagal naujausią informaciją, iš esmės laikomasi paliaubų ir ugnies nutraukimo, išskyrus kai kuriuos rajonus”, – V.Ušackas sakė per vizitą Murmanske.

“Manau, ateinančios 3-4 savaitės bus lemiamos”, – pridūrė jis, sakydamas, kad per tą laiką turėtų paaiškėti, ar ES kartu su Rusija sugebės užtikrinti, kad “ugnis liautųsi, būtų atitraukta karinė technika ir, svarbiausia, būtų pereita į politinio proceso kelią, kuris vestų prie šios krizės sureguliavimo, ramybės ir taikos Ukrainoje”.

Buvęs Lietuvos užsienio reikalų ministras V.Ušackas taip pat aiškino, kad dabartinė “audra” ES ir Rusijos tarpusavio santykiuose neturėtų būti kliūti bendradarbiavimui mokslo ir švietimo srityse.

“Nepriklausomai nuo turbulentiškumo ir audros išorės politikos tarp ES ir Rusijos plotmėje, manome, kad svarbu tęsti bendradarbiavimą, ypač mokslo ir švietimo srityse, taip pat pasienio bendradarbiavimą”, – ES ambasadorius sakė per susitikimą su Murmansko valstybinio technikos universiteto rektoriumi Sergejumi Agarkovu.

“Turime palaikyti ir vystyti dialogą”, – pridūrė jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: