KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas teigia, kad dabartinė finansų ministrė Ingrida Šimonytė galėtų ir toliau dirbti šiame poste. Tačiau pati I.Šimonytė, save vadinanti technokrate, yra viešai teigusi, kad finansų ministru turi dirbti politikas, o ji pati neketina užimti jokio posto naujoje Vyriausybėje.

“Pasitikiu visiškai, kad viską, ką galėjo subalansuoti Ingrida Šimonytė, geriausia finansų ministerijos specialistė visų laikų, viską ir subalansavo. Būtų gerai, kad ji ir toliau dirbtų tose pareigose, bet čia jau Algirdo Butkevičiaus reikalas”, – atsakydamas į klausimą, ar peržiūrės 2013 metų biudžeto projektą, pirmadienį spaudos konferencijoje sakė V.Uspaskichas.

Darbo partijos lyderis teigė, kad bus siūloma nuo kitų metų sausio padidinti minimalų atlyginimą iki 1100 litų, o iki kitų metų pabaigos – iki 1509 litų. Politiko teigimu, būsimos koalicijos partneriai socialdemokratai esą pritaria pirmajam minimalaus atlyginimo didinimo etapui, o diskusija “vyksta tik dėl 50 litų”.

Pasak darbo partijos lyderio, minimalaus atlyginimo didinimas bus dalis siūlomo ekonomikos skatinimo paketo.

“Darbo partija minimalaus atlyginimo neišskyrė programoje kaip atskirą dalį. Iki galo pakelti minimalų atlyginimą – priklauso nuo viso siūlymų paketo”, – teigė Darbo partijos lyderis.

V.Uspakicho teigimu, koalicija ketina siūlyti ir daugiau PVM lengvatų.

“Bus siūlomos, bet mes sąmoningai atsisakėme Darbo partijoje tokios sąvokos kaip lengvatos. Mes vadinam konkurencinių sąlygų gerinimu atžvilgiu aplinkinių valstybių. Mes nevadinam tai PVM mažinimu, mes vadinam konkurencinės aplinkos didinimu, kad gerėtų verslo aplinka”, – tvirtino V.Uspaskichas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: