© Agnės Sinkevičiūtės nuotr. KaunoZinios.lt

Žlugęs Ūkio bankas savo pagrindiniam akcininkui Vladimirui Romanovui ir su juo susijusiems verslams buvo iš viso paskolinęs daugiau kaip 2 mlrd. litų, teigia Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas.

“Iš viso paskolų, paramos ir labdaros su V.Romanovu susijusiems objektams ir projektams suteikta gerokai per 2 mlrd. litų. Todėl kai 2011 metų inspektavimo ataskaita atskleidė, kad Ūkio bankas prižiūrinčiosios institucijos reikalavimus vykdė arba iš dalies, arba formaliai, arba visai jų nepaisė, bankui ir jo svarbiausiam akcininkui buvo parašyta ir pasakyta: skolinti akcininkui ir jo projektams – draudžiama. Teikti paramą – draudžiama. Sugrąžinti į banką su akcininkais susijusias paskolas – privaloma”, – interviu dienraščiui “Lietuvos žinios” sakė V.Vasiliauskas.

Tačiau, anot jo, šių metų pradžioje banką patikrinę inspektoriai pranešė, kad centrinio banko nurodymai nebuvo vykdomi.

“Ataskaita vienareikšmiškai parodė, kad pinigai į banką negrįžta, o turto įkeitimo planai – buksuoja. Tai jau reiškė, kad akcininkas negali, nesugeba ar nenori vykdyti nei priežiūros reikalavimų, nei savo įsipareigojimų”, – tvirtino V.Vasiliauskas.

Ūkio banko veikla buvo sustabdyta vasario 12 dieną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: