(c) kaunozinios.lt archyvo nuotr.

Šiandien Kauno apskrities kurčiųjų ir neprigirdinčiųjų ugdymo centro moksleivis Donatas Berneckis paties sukurtą atviruką įteikė Premjerui Andriui Kubiliui. Dovanodamas tūkstantmečio medalį ir padėką, Ministras Pirmininkas nuoširdžiai padėkojo berniukui už sėkmingą dalyvavimą Kauno apskrities viršininko administracijos skelbtame konkurse ir sakė, jog toks pavyzdys yra akivaizdus liudijimas, kad kūrybiškumas, širdies šiluma, meilė žmonėms ir pagarba tradicinėms vertybėms įkvepia jaunus žmones daryti gražius ir prasmingus darbus bei padeda įveikti visus sunkumus.

Praėjusią savaitę šventinį atviruką asmeniškai Seimo Pirmininkei įteikė aštuntokė Viktorija Balsytė iš Kauno apskrities aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro. Seimo Pirmininkė Irena Degutienė nuoširdžiai linkėjo Viktorijai nesiliauti siekti savo svajonių, galbūt tapti politike ir dirbti Seime, o gal net užimti Seimo Pirmininkės postą. Mergaitė sakė, jog šiltas ir ypatingas susitikimas su Seimo Pirmininke pakeis jos gyvenimą ir įtakos tolimesnius siekius.

Taip pat atvirukas buvo įteiktas ir Kauno arkivyskupui Metropolitui Sigitui Tamkevičiui.

Kauno apskrities viršininkės Onos Balžekienės inicijuotame atvirukų konkurse „Kalėdinis linkėjimas iškiliai šalies asmenybei“ dalyvavo septyniolikos pavaldžių švietimo įstaigų moksleiviai, pagaminę beveik keturis šimtus originalių atvirukų, kuriais švenčių proga pasveikintos iškilios šalies asmenybės.

Šio konkurso tikslą pavyko įgyvendinti – vaikų sukurti, kūrybos bei meilės pripildyti atvirukai pasklido po Lietuvą, o mažieji Kauno apskrities menininkai savo kūrinius patys įteikė iškilioms asmenybėms ir įsiamžino istorinėse nuotraukose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: