Vaikai kviečiami rašyti apie Olimpines žaidynes

Kitų metų vasarą Didžiosios Britanijos sostinėje Londone bus įžiebta olimpinė ugnis. Pasitinkant XXX Olimpines žaidynes Lietuvos paštas kartu su Lietuvos mokinių informavimo ir techninės kūrybos centru visus moksleivius kviečia dalyvauti tarptautiniame epistolinio rašinio konkurse.

Šių metų konkurso tema – „Parašyk tave žavinčiam sportininkui ar sporto pasaulio atstovui laišką apie tai, ką tau reiškia Olimpinės žaidynės“. Konkurse gali dalyvauti visi jauni žmonės iki 15 metų amžiaus.

„Konkurso organizatoriai kasmet paskelbia vis kitą rašinio temą. Šių metų tema susijusi su Olimpinėmis žaidynėmis. Tikimės, kad ši tema bus įdomi ir šalies moksleiviams, juk Lietuvos sportininkai olimpinėse žaidynėse yra iškovoję ne vieną medalį“, – sakė Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė.

Epistolinio rašinio konkursas rengiamas nuo 1971-ųjų. Konkursą rengia Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautinis biuras kartu su Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO).

Epistolinio rašinio konkursas organizuojamas dviem pakopomis. Pirmasis – nacionalinis etapas – organizuojamas Lietuvos mokyklose.

Iš nacionaliniam etapui atsiųstų rašinių speciali komisija išrenka 6 geriausius rašinėlius. Šių rašinių autoriams skiriamos prizinės vietos ir pagyrimo raštai.

Pirmosios vietos laimėtojo laiškas verčiamas į prancūzų kalbą ir išsiunčiamas Pasaulinės pašto sąjungos Tarptautiniam biurui, kuris atlieka tolimesnę nugalėtojų atranką antrajame etape.

Praėjusių metų nacionalinio turo laureate tapo garliaviškė Aušrinė Kurgonaitė. Jos rašinys aplinkosaugine tema „Įsivaizduok, kad esi miške augantis medis. Parašyk laišką ir paaiškink, kodėl svarbu saugoti miškus“ buvo išverstas į prancūzų kalbą ir dalyvavo antrajame konkurso etape.

Antrojo etapo nugalėtojomis tapo 15 metų moksleivė iš Barbadoso ir trylikametė Kinijos atstovė.

Daugiau informacijos apie konkursą – www.lmitkc.lt ir www.olimpiados.lt.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: