(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Vaikų globos vaikų namų „Atžalynas” auklėtiniai pirmadienį sulaukė netikėtų svečių. Juos aplankė ir nemokamai šukuosenas padarė kirpėjos iš „Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos”.

Kartu su pripažintomis kirpėjomis pas vaikus apsilankė Kauno miesto mero žmona Jurgita Kupčinskienė ir Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorė Edita Gudišauskienė.

„Šaunu, kad vis daugiau verslininkų ir privačių asmenų siūlo savo pagalbą, paramą rengiant kalėdinį labdaros vakarą. Kalėdos – stebuklų metas, todėl mums natūraliai kilo mintis pasiūlyti grožio specialistėms surengti šventę ir globos namų auklėtiniams”, – sakė Jurgita Kupčinskienė, kuri šiemet vėl globos tradicinio labdaros vakaro meno dirbinių aukcioną.

„Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos” specialistai Paryžiuje vykusiame Pasaulinės kirpėjų organizacijos (OMC) rengiamo Pasaulinio kirpėjų ir grožio specialistų čempionate laimėjo ne vieną apdovanojimą. Netrukus po šios sėkmės asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė pasiūlė savo paramą Savivaldybei rengiant tradicinį Kalėdinį labdaros vakarą.

„Turėjome puikią progą ne tik pradžiuginti globos namų gyventojus netikėta staigmena. Kol mažieji gražinosi, pasikalbėjome jiems įdomiomis temomis. Šiuolaikiniai vaikai labai aktyvūs, besidomintys naujovėmis, greitai įsisavinantys informaciją. Tikiuosi, kad vaikai liko patenkinti ne tik gražiomis šukuosenomis, bet ir smagiai ir naudingai pabendravę”, – po susitikimo su vaikais sakė E. Gudišauskienė.

Keturios kirpėjos per keturias valandas apkirpo 25 vaikus. „Visi vaikai buvo sužavėti grožio specialisčių apsilankymu. Mergaitėms plaukučiai ne tik buvo pakirpti, bet ir suformuotos šukuosenos, moderniais metodais supintos kasos. Specialistės pasakojo, kaip prižiūrėti plaukus, juos tausoti, kaip pasirinkti tinkamas priemones. Vaikams tai buvo tikrai naudinga patirtis”, – įspūdžiais dalinosi globos namų direktorės pavaduotoja Reda Rokienė.

Kitą pirmadienį tokia pati staigmena laukia ir Kauno miesto savivaldybės vaikų globos namų auklėtinių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: