(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lapkričio 13-20 d. policijos pareigūnai šalies keliuose vykdė prevencines priemones, kurių metu buvo tikrinama, ar vairuotojai ir keleiviai automobiliuose važiuoja užsisegę saugos diržus, taip pat, ar saugiai, t. y. laikantis Kelių eismo taisyklių reikalavimų, vežami vaikai.

Per aštuonias dienas išaiškinti 1 266 saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimo tvarkos pažeidimai.

Priemonės rezultatai rodo, kad saugos diržą užsisegti dažniausiai pamiršta vairuotojai – nustatyta 1 030 nedrausmingų vairuotojų. Daugiausia tokių vairuotojų išaiškinta Vilniaus apskrityje – 197, Klaipėdos – 153, Kauno – 144, Šiaulių ir Panevėžio apskrityse – atitinkamai po 137 ir 127.
Keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejų išaiškinta 176 (Utenos apskrityje – 41, Kauno – 27, Vilniaus – 21, Panevėžio – 18, Šiaulių apskrityje – 16).

Taip pat nustatyta ir 60 atvejų, kai vaikai automobiliuose buvo vežami nesilaikant Kelių eismo taisyklėse nustatytos tvarkos.

Šios prevencinės priemonės metu policijos pareigūnai iš viso išaiškino 7 972 eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Šiais metais jau organizuotos keturios respublikinės prevencinės priemonės, skirtos kontroliuoti saugos diržų ir vaikams skirtų specialių sėdynių naudojimą.

Europos kelių policijos tinklo (TISPOL) inicijuotų dviejų priemonių, vykdytų po savaitę vasario ir rugsėjo mėnesiais, metu buvo išaiškinta atitinkamai 2 131 ir 1 857 vairuotojų ir keleivių saugos diržų nenaudojimo atvejų, tarp kurių 91 ir 86 atvejai – vaikų vežimo automobiliuose taisyklių pažeidimai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: