(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 27 d., ketvirtadienį, 19 val. Kauno menininkų namuose „Geras džiazas, geriems žmonėms!“. Vakaras skirtas džiazo pianistui Bilui Evansui. Muzikuos Kauno džiazo kvintetas.

Bilo Evanso tėvas buvo velsietis, motina – rusė, šiais metais jam galėjo sueiti aštuoniasdešimt vieneri, nors mirė sulaukęs tik penkiasdešimt vienerių. Jis buvo vadinamas džiazo fortepijono Raveliu ir Šopenu, nors galėjo groti kaip Džamalis ar Monkas, tačiau pats turėjo savo muzikos idėją ir aiškią kryptį. Jo vardas – Bilas Evansas.

Šis žmogus – vienas iš žymiausių ir daugiausia ištisas kartas įtakojusių XX a. moderniojo džiazo pianistų. Impresionistinės harmonijos naudojimas bei naujoviškos tradicinio džiazo repertuaro interpretacijos įtakojo visą pianistų kartą, kurioje Herbie Hancock‘as, Chick‘as Corea, Denny Zeitlin‘as bei Keith‘as Jarrett‘as, o taip pat tokie gitaristai kaip Lenny Breau ir Pat‘as Metheny.

Nors B. Evansas grojo su garsiausiais to meto muzikantais, tame tarpe Tonio Skoto kvartete, Mailzo Deiviso sekstete, pats buvo subūręs ne vieną savo kombo. Pianistas turėjo savo trio koncepciją – kontrabosą ir mušamuosius jis išvedė iš „lydimojo“ vaidmens ir pavertė juos pilnaverčiais dialogo, greičiau trialogo, dalyviais.

Kauno džiazo kvintetas kviečia į vakarą, dedikuotą Bilui Evansui. Be jokios abejonės, koncerto metu išgirsime pianisto kompozicijas, kurias interpretuos Arnas Mikalkėnas, Tomas Razmus, Arūnas Kuzminskas, Nerijus Ardzevičius ir Arvydas Joffė. Pasak muzikantų, groti Evansą, tai didelė atsakomybė, meistriškumo kartelę iškelianti aukštai, tačiau tai malonumas, tarsi grotum savo netiesioginio mokytojo muziką.

Kviečiame. Bilietus (20 Lt, su nuolaida studentams ir senjorams 15 Lt) galima įsigyti Kauno menininkų namų Mūzų svetainėje (I a., I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val.), taip pat visose TIKETA kasose. Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: