lsdp.lt archyvo nuotr.

Valdančiojoje koalicijoje likusios trys partijos – socialdemokratai, “tvarkiečiai” ir “darbiečiai” – trečiadienį apsispręs, kaip dalysis penkis viceministrų postus, priklausiusius iš valdančiosios daugumos pasitraukusiai Lietuvos lenkijų rinkimų akcijai (LLRA).

Taip pat parlamentinę daugumą sudarančių partijų lyderiai apsispręs dėl naujų minimalios mėnesio algos (MMA) ir bazinės pensijos dydžių.

“Mes turime sutarti dėl minimalios algos ir bazinės pensijos didinimo, nes jau reikia planuoti biudžetus (2015 metų – BNS)”, – trečiadienį interviu Žinių radijui sakė “darbiečių” lyderė Seimo vadovė Loreta Graužinienė.

L.Graužinienė BNSteigė, jog jokių išankstinių apsisprendimų dėl viceministrų postų nėra, dalybos vyks politinėje taryboje.

Tuo metu partijos “Tvarka ir teisingumas” lyderis Rolandas Paksas BNSpranešė, kad “yra du postų pasiskirstymo variantai”.

“Yra aptarta iš principo. Yra du variantai. Nenoriu jų viešinti”, – teigė europarlamentaras.

“Darbo grupė buvo susirinkusi. Pasitarė. Bet klausimai persikėlė į politinę tarybą. Joje viskas bus sprendžiama”, – teigė L.Graužinienė.

Jos eigimu, kol kas nėra aišku, ar “darbiečiams” priklausys du energetikos viceministrai.

“Čia yra derybinė pozicija, kuri partija deleguos žmogų vietoj Renatos Cytackos”, – teigė Seimo pirmininkė.

Anot R.Pakso, “tvarkiečiai” pageidautų energetikos, kultūros ar švietimo ir mokslo viceministrų postų.

“Įsivaizduoju, kad turėtume ką daryti ir energetikos srityje, ir švietime bei kultūroje”, – BNSsakė R.Paksas.

LLRA praėjusią savaitę pasitraukus iš valdančiosios daugumos, iš pareigų turi trauktis ir šios partijos deleguoti viceministrai. Šiuo metu laisvi LLRA priklausę energetikos ir kultūros viceministrų postai, rugsėjo 10-ąją atsistatydinti turėtų susisiekimo, žemės ūkio bei švietimo ir mokslo viceministrai.

LLRA valdančiąją koaliciją paliko, kai iš pareigų buvo atleistas LLRA deleguotas, bet partijai nepriklausantis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Jis nepaisydamas premjero Algirdo Butkevičiaus prieštaravimų paskyrė LLRA narę Renatą Cytacką viceministre, kurią energetikos ministrą pavaduojantis susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius jau atleido. R.Cytackos kompetenciją A.Butkevičius buvo apibūdinęs kaip žemą.

Valdantieji susitarė, kad energetikos ministrą deleguos Darbo partija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: