Vasaros futbolo mokykloje - mokytojai tapo mokiniais
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

Kaune Nacionalinėje futbolo akademijoje vykusiose Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projekto „Vasaros linksmoji futbolo mokykla“ kursuose mokytojai laikinai tapo mokiniais.

Jau šeštus metus vyksiančią „Vasaros linksmosios futbolo mokyklą“ LFF organizuoja kartu su Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD). Dvi dienas trukusiuose mokymuose dalyvavo atrankos konkursą laimėjusių 20 Lietuvos mokyklų atstovai.

Šiemet LFF išlaikė gražią tradiciją ir į seminarą pakvietė bent vieną socialinės įstaigos atstovą. Pirmą kartą „Linksmosios vasaros futbolo mokyklos“ kursuose savo įgūdžius tobulinosi Gelgaudiškio specialiosios mokyklos darbuotoja.

„Su savo mokiniais aktyviai dalyvaujame Specialiosios olimpiados renginiuose, o ypač mylime futbolo rungtis. Esu praktikė, ne teoretikė, o šių seminarų metu pateiktos praktinės užduotys pranoko mano lūkesčius. Esu labai dėkinga akademijos dėstytojams, kurie mus supažindino su įvairiais pratimais, kamuolio stabdymo technika ir pripildė gerų emocijų“, – įspūdžiais dalijosi Gelgaudiškio specialiosios mokyklos mokytoja Sidona Mikštienė.

Kursų akcentas – teoriniai ir praktinius užsiėmimai su kamuoliu, kuriuos mokytojams demonstravo Nacionalinės futbolo akademijos specialistai. Kursuose dalyvavusiems mokytojams diplomus įteikė LFF prezidentas Liutauras Varanavičius.

„Pagrindinis principas – vaikus mokyti žaisti futbolą, bet ne treniruoti. Norime paprašyti ne tik kūno kultūros mokytojų, bet ir kitų dalykų dėstytojų, kad skatintų vaikus žaisti futbolą. Svarbiausia, jog visa tai būtų atliekama su didele meile, entuziazmu ir su truputėliu fantazijos“, – sakė Masinio futbolo asociacijos direktorius Vaidotas Rastenis.

Rugsėjo 3 dieną LFF pakvietė visus kursų dalyviai dar kartą atvykti į Kauną ir stadione pamatyti atrankos EURO 2012 atrankos rungtynes tarp Lietuvos ir Lichtenšteino nacionalinių rinktinių.

Sugrįžę į savo mokyklas LFF pedagogai vasarą vaikams ves po kelias valandas per dieną truksiančius futbolo užsiėmimus. Kiekvienai mokyklai skirta futbolo kamuolių, aprangos skirtukų, universalus treniruočių inventorius, mobilūs vartukai, o mokytojams – pilnas instruktoriaus krepšys.

„Vasaros linksmosios futbolo mokyklos“ vyks visuose šalies regionuose liepos – rugpjūčio mėnesiais ir įtrauks daugiau nei 2 tūkstančius moksleivių. Šis projektas – viena iš daugelio LFF ilgalaikės masinio futbolo vystymo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ (SVIS) programos dalių.

Lietuvos futbolo federacijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: