(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Artėja jubiliejinis dvidešimtą kartą rengiamas Kalėdinis labdaros vakaras Kauno miesto rotušėje. Tradiciškai renginio metu surinktos lėšos aukojamos likimo nuskriaustiems, sunkiai sergantiems, socialiai remtiniems miesto gyventojams. Už pernai suteiktą paramą merui Andriui Kupčinskui atvyko padėkoti Lukas Skerutis su mama.

Praėjusių metų pabaigoje į Kauno miesto merą kreipėsi Rimas ir Jolanta Skeručiai, prašydami finansinės paramos jų sūnaus Luko kochlearinių implantų (klausos aparato) operacijai atlikti. Šeima tuo metu pateko į sudėtingą situaciją – berniukas neseniai girdėjęs, neteko klausos.

Kochlearinė implantacija buvo vienitelis būdas atstatyti klausą. Tačiau kochlearinio implanto sistemos kaina neįtikėtinai didelė – 78 000 Lt, Valstybinė ligonių kasa kompensuoja 42 000 Lt, o tokie implantai reikalingi du. Šeima skubiai ėmė ieškoti lėšų operacijai, nes tik nedelsiant atlikta operacija berniukui galėjo padėti neprarasti kalbos įgūdžių, lengviau ir greičiau integruotis bendrojo lavinimo mokykloje.

Kauno miesto savivaldybė parėmė šeimą, ir skyrė kochleariniams implantams įsigyti dalį 2008 m. gruodžio 28 d. įvykusio tradicinio kalėdinio labdaros vakaro metu surinktų lėšų (20 000 Lt ).

Susitikimo metu Lukas Skerutis įteiktoje padėkoje merui parašė, kad dėkoja už sugrąžinimą į girdinčiųjų pasaulį ir padovanojo savo rankutėmis padarytą kalėdinės eglutės žaisliuką „Gerumo angelas“. Ponia J. Skerutienė padėkojo merui už suteiktą paramą, papasakojo apie žmonių gerumą ir atjautą, kurią teko patirti. Šiltame pokalbyje meras domėjosi, kaip sekasi Lukui mokytis, klausė apie užklasinę berniuko veiklą, mėgstamus filmus, ko šiemet paprašė Kalėdų senelio.

Praėjusiais metais labdaros akciją parėmė miesto įmonės, organizacijos, verslininkai, labdarai paaukota beveik 130 000 Lt. Didžioji dalis lėšų skirta paremti Kauno cukriniu diabetu sergančių bendriją „Likimas”, kuri nupirko vaikų gyvybinėms funkcijoms palaikyti būtinas insulino pompas ir keičiamus pompų priedus. Kita labdaros dalis buvo paskirta išgelbėti klausos netekusio berniuko ateitį, taip pat dalimi lėšų paremtas Kauno medicinos universiteto 2-asis vaikų ligų skyrius, kuriame gydomi onkologinėmis ligomis sergantys vaikai.

Šiemet vyksiančiai kalėdinei labdaros akcijai jau yra paaukota apie 40 tūkst. litų.  Į kvietimą paaukoti sergantiems vaikams atsiliepė miesto įmonės, organizacijos, verslininkai ir menininkai, paaukoję savo kūrybos darbų gruodžio 27 d. vyksiančiam labdaros aukcionui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: