Vaikystėje, kuomet buvau maža, akiniuota, kiemo draugų tarpe ne itin populiari mergaitė, svarbia mano gyvenimo dalimi tapo knygos. Rydavau jas šūsnimis. Niekas nedžiugindavo taip, kaip kelionės po stebuklinius knygų pasaulius, kuriuose rasdavau viską – nuotykius, išmintį, meilę, pažinimą, paguodą. Dažnai  knygas skaitydavau ne po vieną kartą, bet buvo viena, kurios lapai tiesiog plyšte plyšo nuo nuolatinio vartymo.

1844 m. Aleksandras Diuma vyresnysis sukūrė reto puikumo šedevrą, kuriame kiekvienas šioje Žemėje nuviltas, išduotas ar nuskriaustas rado paguodą, jog vieną dieną atpildas neišvengiamai ateis, o skriaudikams teks apmokėti gausiai susikaupusias sąskaitas. Kalbu apie garsųjį prancūzo romaną „Grafas Montekristas“, pasakojantį stulbinančią nusikaltimo ir keršto istoriją, kerinčią tiek siužetu, tiek prabangiomis dekoracijomis, nuo kurių skaitytojui tiesiog atima kvapą. Džiaugsmo teikė ne tik knyga, bet ir vėliau matyti filmai, vienaip ar kitaip traktuojantys klasikinį siužetą. Mačiau mažiausiai septynis skirtingus „Grafo Montekristo“ pastatymus, vieni buvo labiau vykę, kiti mažiau. Ir štai, kai atrodė, kad šia tema pasakyta veik viskas, 2011 m. JAV televizija ABC išleidžia į pasaulį dar vieną keršto istoriją, tik šį kartą, kaip ir pridera XXI a., pagrindine istorijos heroje, nenumaldomu keršto angelu tampa moteris.

Serialas „Revenge“ – pasakoja apie tai, kaip į vieno pajūrio miesto aukštąją visuomenę, taip vadinamą „grietinėlę“, įsilieja svetimu vardu prisidengusi mergina ir vedama tik jai žinomų motyvų ima sąmoningai bei sistemingai griauti visų aplinkinių gyvenimus. Reikia pasidžiaugti, kad istorija sukalta puikiai, nuolat išlaikoma įtampa ir intriga. Pagrindinė aktorė Emily VanCamp šviežias, susidomėjimą keliantis veidas, kiti aktoriai taip pat bent man matomi pirmą kartą. Visą aktorinę sudėtį vertinu kaip didelį šio TV šou privalumą, trupė dirba kaip puikia sustyguota individualių talentų komanda. Tam tikri serialo trūkumai pasimato tik baigiantis pirmajam sezonui, kurį sudaro 22 serijos. Mano skoniui, „Revenge“ galėtų būti dar niūresnis, kai kurios situacijos išsisprendžia pernelyg lengvai, bet tai tikrai ne priežastis jo nežiūrėti. Taigi įvertinimas.

 

Originalumas: negaliu duoti daug balų šioje kategorijoje, nes kaip ir sakiau „Revenge“ remiasi klasikiniu siužetu, tad tebūnie 3.

Siužetas: vėlgi ta pati situacija, aprašyta originalumo kategorijoje, taigi 3, bet neskubėkite jo nurašyti.

Vaidyba: visi personažai ryškūs, įsimenantys, turintys savo motyvaciją, na ir išvaizdūs žinoma. 5

Atmosfera: prabanga visuomet sudaro geras dekoracijas niekšingiems įvykiams vystytis, seriale viskas pateikta pakankamai nepriekaištingai, tiesiog kai kurių dalykų išpildymą galbūt ribojo biudžetas. 4

Pasitenkinimas reginiu: nežinau, kaip jūs, bet aš visuomet mėgaujuosi, kai bjaurūs, kitiems gyvenimus gadinę žmonės gauna tai ko nusipelnė. Žiūrėti „Revenge“ buvo didelis malonumas. 5

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: