(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Šilta vasaros naktis viename Brazilijos kurortų. Lauko kavinė, margaspalviai kokteiliai, šurmulys ir laisvė. O fone – ypatingai lengva, šiluma dvelkianti muzika, padedanti įsijausti į atostogų šurmulį. Sakote, taip būna tik pasakose? Projektas „Blue in Bossa“ su „Empti“ ir „Pieno lazerių“ vokaliste Giedre Kilčiauskiene įrodė, kad nusikelti į vasaros karščiu alsuojančią Braziliją labai paprasta – apsiniaukusią ir lietingą spalio 20-ąją į Kauno valstybinį lėlių teatrą jie atvežė žiupsnelį šio šurmulio.

Bossanova – prieš keletą metų Brazilijoje gimęs sambos ir džiazo mišinys. Tad teatro salės vietas užpildę žiūrovai galėjo pamiršti, kad už lango siaučia vėjas, gatvės nusidažiusios pilka spalva, o pilką miesto asfaltą vis dažniau skalauja lietus. Čia atvykę žiūrovai galėjo tik spėlioti, ką jie išgirs šį vakarą, kai tarp teatro dekoracijų išvydo gausybę instrumentų – gitarą, kontrabosą, pianiną, būgnus, bei įvairiausius perkusijos instrumentus. Tačiau jau po kelių akimirkų scena prigužėjo muzikantų – prie gitaros prisėdo Pranas Kentra, prie kontraboso stojo Vytis Nivinskas, Darius Rudis ir Pavel Žemoitin – prie mušamųjų bei perkusijos instrumentų, Andrej Polevikon – prie pianino, o prie mikrofono atsistojo unikalaus balso savininkė Giedrė Kilčiauskienė.

Vos pradėjus groti, salę pripildė šiluma. Giedrės balsas lengvai skraidė salėje virš žiūrovų, nebuvo galima nesižavėti į muzikos svaigulį panirusiais Vytį bei Pavel. Sambos ritmu verčianti judėti muzika neleido vietoj nustovėti ir pačiai Giedrei. Ji judėjo, bendravo su grupės nariais, o, uždainavus a capella (dainavimas be muzikos – red.), jos balsas negalėjo palikti abejingų – stiprus vokalistės balsas sugebėjo suvirpinti giliausias širdies kerteles. Nepastebimai, su trumpomis padėkomis publikai, daina keitė dainą neleisdama sugrįžti į šaltą rudenį. Tačiau jau neilgai trukus Giedrei be įžangų ištarus „Tai paskutinė mūsų daina“, teko palikti saulėtąją Braziliją ir grįžti į ne saulės, o tamsą griaunančių gatvės žibintų šviesą. Visgi kaip ir tą vakarą skambėjusi muzika lengva širdimi išėjus iš Lėlių teatro dar ilgai galvoje skambėjo karštieji bossanovos ritmai.

Taip baigėsi jau antrasis šios sezono Palėpės muzikos koncertas. Tačiau neilgai trukus, ji, trumpam persikėlusi į Kauno Ryšių istorijos muziejų, grįš ir vėl bandys sušildyti bešąlančias širdis – čia pasirodys Saulius ir Donatas Petreikiai, Audrius Pazniokas, Domantas Razauskas bei Tada Dešukas, kurie šį kartą bus naujos grupės „Saulės broliai“ nariais. Jie nebebandys nukelti į Braziliją ar panašius kraštus – jie į Kauną atveš Airijos, Lietuvos – Žemaitijos – melodijas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: