© Gabrielės Gugytės nuotr. KaunoZinios.lt

Šiltą vasaros vakarą vakarieniaujame Kauno senamiestyje. Čia vietų kur galima pavalgyti pasirinkimas platus, tad šį kartą nusprendėme užsukti į G – LOFT‘Ą, apie kurį girdėjome nemažai teigiamų atsiliepimų.

G – LOFTAS – baras / socialinis klubas įsikūręs Kaune, Rotušės aikštėje 3. Patogi ir lengvai randama vieta besilankantiems senamiestyje. Nors pastatas kuriame baras įsikūręs alsuoja istorija, tačiau aplinka tiek viduje, tiek lauko terasoje atrodo moderniai ir stilingai. Baras su terasa įsikūręs antrame pastato aukšte, pro langus atsiveria gražus Kauno rotušės vaizdas. Įdomus sprendimas – modernios detalės įkomponuotos seno pastato aplinkoje traukia akį, o aukštos baro lubos ir dideli langai suteikia atviros erdvės jausmą. Baro viduje staliukai išdėstyti gana toli vieni nuo kitų, todėl nors ir sėdėdamas apsuptas žmonių jautiesi jaukiai ir patogiai. Tai ne tik baras, bet ir socialinis klubas – G LOFTE vyksta įvairūs renginiai pritraukiantys daug lankytojų, tačiau šį kartą ne apie tai.

Nors bare apsilankėme pirmadienio vakarą, dar tik savaitės pradžia, tačiau G LOFTAS – pilnas lankytojų. Prisėdome lauko terasoje, nes vakaras maloniai šiltas.  Jaunimas jaukiai įsitaisęs terasos krėsluose gurkšnoja vyną ir šnekučiuojasi, o vienas kitas išalkęs ragauja apetitą keliančius patiekalus. Terasa „įlindusi“ į senamiesčio vidinį kiemą atrodo jaukiai ir įdomiai: spalvotos metalinės kėdės, dideli skėčiai ir mediniai krėslai virvėmis pritaisyti prie lauko sienų – senamiesčio pastato plytų fone atrodo išradingai, o virš galvų nusidriekusios lempučių girliandos suteikia jaukumo. Fone grojanti šiuolaikiška muzika puikiai dera su bendra atmosfera ir gerai nuteikia. Mus maloniai pasitinka jaunutė besišypsanti padavėja, prisėdus iš karto paduoda meniu.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Gavę meniu greitai peržvelgiame – pasirinkimas nėra labai platus, tačiau baro statusą turinčiai vietai – tinkamas, įdomus ir keliantis apetitą. Patiekalų pavadinimai – šmaikštūs ir įdomūs, tačiau kai kurių patiekalų aprašymai menki ir ingridientai neaiškūs, bet žinoma – visuomet galima teirautis padavėjų, jei bijai rizikuoti spręsdamas vien iš pavadinimo.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Vakarienei pasirenkame valgyti salotas. Ragaujame meksikietiškas salotas su vištiena ir majonezo – pesto padažu ( galima pasirinkti ir azijietišką ) ( 15,50 Lt ). Maisto tenka ilgokai palaukti, tačiau atsižvelgianti į tai, jog jau vakaras, o ir klientų nemažai, laukimas erzulio nekėlė. Gurkšnojant kavą ir besišnekučiuojant laikas visai neprailgo, o ir sulaukę patiekalų nenusivylėme. Lekštėje patiektas maistas kėlė apetitą. Tačiau tokį patiekalą salotomis vargiai pavadinsi – tai jau visas karštasis patiekalas. Maistas šiltas, o porcija pakankamai didelė. Salotų ingridientai dera, prieskoniai nutaikyti. Suvalgius tokias salotas jautiesi sotus ir vargiai suvalgysiantis dar vieną patieklą. Kartu patiekto padažo, mano nuomone, nereikia, bet žinoma – visiems pagal skonį. Puikus sprendimas, kad padažas patiekiamas atskirame indelyje – nori dediesi, nenori – ne. Vienintėlis mano pastebėtas minusas – pupelėms būtų buvę neprošal dar pavirti, tačiau tai patiekalo skonio tikrai nesugadino.

WOK keptos vištienos salotos su pievagrybiais ir majonezo – pesto padažu ( 15,50 Lt ) – dar skanesnės nei meksikietiškos. Ingridientai puikiai dera, skanu ir sotu. Abiejose salotose vištienos nepagailėta, kas retai pasitaiko valgant salotas su vištiena viešojo maitinimo įstaigose. Ką daugiau ir bepridursi – reikia tiesiog paragauti.

Iš baro išeiname gerai nusiteikę – skaniai ir sočiai pavalgę, bei maloniai praleidę laiką. Padavėjos maloniai atsisveikina, o mes išeiname besišypsodami ir nusprendę jog čia apsilankysime tikrai ne kartą.

© Gabrielės Gugytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Įvertinimas:

Maistas: 4 Nors patiekalų asortimentas ir nėra platus, tačiau rinktis tikrai yra ką – ir užkąsti, ir sočiai pavalgyti. Siūlomi patiekalai įdomus ir kitur neragauti, o tai skatina išbandyti.

Aplinka: 5 Viskas gerai apgalvota, sudėliota ir įkomponuota. Atmosfera šiuolaikiška ir jauki. Pats tas maloniai praleisti laiką, pabendrauti ir skaniai pavalgyti.

Aptarnavimas: 4 Padavėjai malonūs, paslaugūs, gerai atliekantys savo darbą. Vienintėlis minusas buvo tai, jog tiek gėrimų, tiek maisto teko ilgokai palaukti – tai išalkusius gali blogai nuteikti. Taip pat norėdami paprašyti sąskaitos turėjome ilgokai luktelėti kol padavėja sugrįš į terasą, tačiau skubantys visuomet gali nueiti prie baro. Visgi tai – ne restoranas.

Verta apsilankyti: 5 Visų pirma jaunimui, kuris mėgsta ilgai pasisėdėti, pabendrauti ir skaniai pavalgyti. Tiesiog visiems tiems, kuriems patinka šiuolaikiška aplinka ir muzika bei skanus maistas.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: