(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Jaukų balandžio 16 – osios vakarą džiazo mylėtojus kvietė Kauno menininkų namai, kuriuose buvo pristatyta programa „Geras džiazas, geriems žmonėms!“. Vakaro šeimininkai buvo Kauno džiazo kvintetas su trečiojo pasirodymo tema „Bebop! Bebop!“.

Maloni staigmena laukė jau tik įžengus į pastatą – džiugiai besišypsanti moteris kvietė pasivaišinti alumi ar gira. Šiltą pavasario vakarą tai buvo tikra atgaiva kiekvienam atėjusiam į renginį.

Džiazo muzikos vakarą pradėjo iškalbus jaunuolis, kuris trumpai pristatė Kauno džiazo kvintetą ir „Bebop“ muzikos stilių. Iškart po to prasidėjo muzikos šėlsmas, kuriam dirigavo nuostabūs muzikantai. Visi klausytojai kartu su atlikėjais mėgavosi pasakiška garsų harmonija, kuri privertė pasinerti į tą nuostabų džiazo pasaulį.

Koncerte skambėjo įvairios improvizacijos. Per vienas iš jų publika buvo pasinėrusi į svajų pasaulį, per kitas ritmingai plojo į taktą. Autorinės kvinteto kompozicijos taipogi nustebino išradingumu, žaismingumu. Jas subtiliai papildė mušamieji instrumentai, kurie leido prisiliesti prie vėjavaikiškų jaunystės prisiminimų, o užsimerkus mintimis galėjai lengvai vaikščioti basomis po žolę.

Sakoma, kad atlikėjui labai svarbu užmegzti kontaktą su publika, tai tarsi auksinis raktelis, skirtas būtent klausytojo jausmams išlaisvinti, nes kiekvienas eidamas į renginį tikisi pajusti asmeninį ryšį su atlikėju bei jo kūriniu. O jei šis raktelis pakabintas ant auksinės virvelės – muzikos, kuri gimė iš meilės, entuziazmo, kūrybinės aistros… Tuomet klausytojas yra tiesiog pavergiamas. Todėl nenuostabu, kad kvinteto atliekami džiazo kūriniai taip prikaustė klausytoją, nes jis tiesiogiai galėjo pajusti, atlikėjų meilę ir atsidavimą savo darbui.

Penkios garsios Lietuvos džiazo asmenybės Arvydas Joffė, Arnas Mikalėnas, Arūnas Kuzminskas, Nerijus Ardzevičius ir Tomas Razmus savo energija, šypsena, profesionalumu ir išradingumu padovanojo publikai ilgai neišblėstančius ir muzikos sąskambiuose užkoduotus įspūdžius. Charizmatiškas bei jaunatviškų sielų Kauno džiazo kvintetas nepaliko abejingų – pasibaigus koncertui publika dar ilgai plojo net ir muzikantams jau palikus sceną.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: