(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Šios savaitės viduryje, trečiadienį, „Girstučio“ rūmuose apsilankę kauniečiai turėjo galimybę gauti privalomą dienos juoko dozę. Vilniaus „Domino“ teatras žiūrovų teismui pateikė vieną naujausių režisieriaus Kosto Smorigino darbų – spektaklį „Mano žmonos vyras“. Rašytojo Miro Gavrano pjesės veiksmas žiūrovą nukelia į saulėtąją Kroatiją – nerasi geresnės progos ištrūkti iš kasdienybės nekeliant kojos iš savo miesto.

Turbūt didžioji dalis žiūrovų, prieš ateidami į renginį, ieškojo papildomos informacijos. Tačiau daugumos paieška baigėsi spektaklyje vaidinusių aktorių sąrašu, kuris, beje, buvo viena pagrindinių priežasčių, paskatinusių atkreipti dėmesį į šį spektaklį. Vytautas Šapranauskas, Juozas Gaižauskas ir Jolanta Dapkūnaitė – vardai, kurių papildomai pristatinėti nereikia.

Spektaklio ašis – jauna traukinio palydovė Dragica, apie kurią sukasi visas pjesės veiksmas ir abiejų jos vyrų gyvenimai. Kroatas Krešė ir Liublijanoje gyvenantis Žarkecas skiriasi kaip diena ir naktis, tačiau, turėdama juos abu, Dragica gali naudotis ir abiejų privalumais. Šis dvilypis gyvenimas tarsi leidžia jai turėti „tobulą sutuoktinį“. Aktorių kuriami personažai puikiai perteikia šiuolaikinių porų dažniausiai naudojamus ginklus kovoje dėl dėmesio ir valdžios. Juk meilėje, kaip ir kare, galimi visi ginklai. Gyvenimiškos situacijos ne tik priverčia žiūrovus juoktis iki ašarų, bet ir paskatina susimąstyti apie savo situaciją.

Turbūt ne vienas salėje tą vakarą sėdėjęs kaunietis aktorių dialoguose galėjo atpažinti save ar savo antrą pusę. Šis spektaklis puikiai tiks moterims, trokštančioms tobulo vyro ar tikrą vyrišką draugystę vertinantiems stipriosios lyties atstovams – tiesiog visiems, kurie nori atsipalaiduoti ir gauti geros nuotaikos užtaisą.

Giedrė Ališauskaitė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: