© Agnės Sinkevičiūtės nuotr. KaunoZinios.lt

Verslininkai mato euro naudą, tačiau neužmerkia akių prieš kainą, kurią teks sumokėti. Be infliacijos suvaldymo, valdančiųjų laukiantis kitas didžiausias iššūkis – įtikinti gerokai skeptiškiau dėl euro nusiteikusią visuomenę, rašo “Verslo žinios”.

“Stambios įmonės gali pataupyti ir už eurais gautas pajamas pirkti žaliavų, o tos bendrovės, kurių biudžetas įtemptas, priverstos konvertuoti pajamas eurais į litus. Tapę euro zonos nariais įgautume daugiau svorio, patikimumo”, – sakė bendrovės “Vesiga” direktorius Saulius Grinkevičius.

“Agrokoncernas” savininkas Ramūnas Karbauskis sako, kad kalbant apie žemės ūkio sektorių euro įvedimas nebus naudingas, nes brangs darbo jėga, tuo labiau kad dar nuolat tenka investuoti į tai, kad ūkiai atitiktų ES aplinkosaugos ir gyvūnų gerovės reikalavimus.

Vyriausybė pirmadienį pritarė pasiūlymams, kaip bus koordinuojamas Lietuvos pasirengimas įsivesti eurą nuo 2015 metų. Nuspręsta, kad šis darbas vyks keliais lygiais. Be to, Vyriausybė ketina įgyvendinti kampaniją “už eurą”, kad kuo daugiau žmonių įtikintų siekio įsivesti bendrą ES valiutą būtinumu.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: