(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Šių metų spalio 31 dieną pasaulio gyventojų skaičius pasiekė septynis milijardus žmonių. Tai unikalus momentas žmonijos istorijoje, reprezentuojantis tiek žmonijos pasiekimus, tiek iššūkius, kurie turės įtakos kiekvienam iš mūsų.

Pasaulis ir 7 milijardai jo gyventojų yra vienaip ar kitaip prisidėję prie darnaus vystymosi, urbanizacijos plėtros, sveikatos paslaugų pasiekiamumo ir kokybės bei jaunimo įgalinimo.

Tačiau tai suteikia retą galimybę atnaujinti savo atsidavimą sveikam ir darniam pasauliui. Šiai progai paminėti, 7 milijardų veiksmų programa ir fondas kviečia kino specialistus ir mėgėjus, individus ar organizacijas prisijungti prie tarptautinio trumpametražių filmų konkurso „1 iš 7 milijardų“.

Filmo tikslas – didinti supratimą apie žmogaus teises, populiaciją ir vystymąsi, skurdą ir socialinę lygybę, lytį, jaunimą, aplinkosaugą, lytinę sveikatą, senėjimą ir urbanizaciją.

Filmas turi būti autentiškas, nuo 1 iki 10 minučių trukmės. Privalomi angliški subtitrai, jei filmas yra kita kalba. Filmo tema turi būti artima 1 ar daugiau temų, kuriomis vadovaujasi „7 milijardai veiksmų“ programa:

– Skurdas ir socialinės nelygybės mažinimas;

– Įgalinimas ir moterų bei mergaičių teisės;

– Jaunimas;

– Lytinė sveikata ir teisės;

– Sveika aplinka ir sveiki žmonės;

– Senėjimas;

– Urbanizacijos plėtra augimui.

Dalyvauti gali individualiai arba su savo komanda, daugiausiai pateikti gali 2 filmus. Vertinimo komisija atrinks 10 finalistų, iš kurių bus išrinkti 3 laimėtojai, balsuojant internetu. Nugalėtojų laukia piniginiai prizai. Konkurso rezultatai bus paskelbti 2012 m. kovo 8 d.

Paraiškas galima teikti iki 2012 m. vasario 15 d.

Eurodesk Lietuva informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: