Vienoje Karaliaus Mindaugo prospekto atkarpoje - rinkliava už automobilių stovėjimą
(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Antradienį, gruodžio 20 d. Kauno savivaldybės tarybos kolegija sprendė klausimą dėl vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis Kauno miesto vietomis automobiliams statyti nuostatų pakeitimo.

VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“ direktorius Algimantas Puidokas pateikė siūlymą automobilių stovėjimą nustatytose vietose apmokestinti iki 18 val.

Pasak A. Puidoko, dėl šio pakeitimo į miesto biudžetą per metus būtų galima papildomai surinkti apie 1 mln. litų. Tarybos kolegijos nariai šiam pasiūlymui nepritarė. Anot jų, miesto centre turėtų galioti dabartinė tvarka, kuomet parkavimo mokestis renkamas iki 17 val.

Kauno miesto tarybos kolegijos nariai taip pat svarstė siūlymą apmokestinti dalį Karaliaus Mindaugo prospekto. Iš viso šioje gatvėje yra apie 1500 stovėjimo vietų. Apmokestinti siūloma vieną šio prospekto pusę, nuo I. Kanto iki Karmelitų gatvės. Šioje atkarpoje yra apie 220 vietų automobiliams. Mokestis už stovėjimą šioje atkarpoje siektų 1 Lt per 1 val.

„Šiuo metu kiekvieną dieną į centrą atvažiuoja apie 5 tūkst. automobilių, tuo tarpu stovėjimo vietų yra tik 2960. Tačiau reikia suprasti, jog miestiečių įpročiai taip greitai nepasikeis ir automobilio į viešąjį transportą taip greitai neiškeisime. Todėl kauniečiai turi žinoti, dėl ko mes darome pakeitimus ir kur surinkti pinigai bus panaudoti.

Ši rinkliava prisidės prie greitesnio požeminės stovėjimo aikštelės po Vienybės aikšte projekto įgyvendinimo“, – posėdžio metu teigė Kauno miesto meras A.Kupčinskas.

Tarybos kolegija pritarė, jog būtų rengiamas tarybos sprendimo projektas, kuriame būtų numatytas minėtos Karaliaus Mindaugo prospekto atkarpos apmokestinimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: