(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Vilniečiai grafiti mėgėjai ieško būdų, kaip legaliai įteisinti grafiti piešinius sostinėje. Jie kreipėsi patarimo į Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, nes Kauno mieste nuo 2008 metų trijose vietose kauniečiai laisvai gali išreikšti savo menines idėjas.

Grafiti mėgėjams pageidaujant, 2008 metais Kauno miesto savivaldybė su Centro seniūnijos pagalba surado ir parinko laisvas sienas Kauno mieste, ant kurių grafiti mėgėjai gali perteikti savo piešinius. Norintys piešti privalo įspėti seniūniją, kad pasirinktą dieną atvažiuos ir pradės piešti.

Seniūnija parinkusi vietas, suderino ir su šeimininkais, jog šie neprieštarauja dėl grafiti piešinių. Kauniečiai laisvai gali piešti ant sienų, esančių šiose gatvėse: Kęstučio g. Nr.72, Savanorių pr. Nr. 13, M. K. Čiurlionio pr. tvoros 6-8 (triukšmo akustinė sienelė).

„Vilniaus miesto grafiti mėgėjai kreipėsi į mane ir teiraujasi, kaip praktiškai Kaunas sprendžia šį klausimą, nes norėtų, kad ir sostinėje būtų leidžiama piešti legaliai. Džiugu, kad Kaunas gali būti pavyzdžiu. Leidimas piešti ant patvirtintų sienų galioja, todėl mes tikrai palaikome tuos laisvuosius menininkus, kurie tai daro patvirtintose ir leistinose vietose“, – sakė miesto vadovas A. Kupčinskas.

Miesto meras tikisi, kad Kauno patirtis padės vilniečiams gauti leidimus iš savivaldybės, o sostinėje bus paskirtos tokios erdvės, kuriose grafiti mėgėjai irgi galės laisvai ir nevaržomai piešti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: