Vilniuje ir Kaune vyko gatvės futbolo kovos
(c) V.Knyzelio/LFF.lt

„MEZON Gatvės futbolo turnyras“ savaitgalį, spalio 1 d., surengtas Kaune ir Vilniuje. Gatvės futbolo varžybose kovėsi beveik 70 komandų.

Daugėja moteriškos lyties atstovių

Kaune gatvės futbolo turnyrui užsiregistravo 38 ekipos, Vilniuje – 31. Daugiau nei penktadalį dalyvių sudarė merginų ar mišrios komandos.

„Šie turnyrai parodė, kad merginos vis drąsėja ir vis dažniau ryžtąsi mesti iššūkį vaikinų komandoms ar dalyvauti varžybose kartu su jais. Tai vienas iš tikslų, kurių siekiame organizuodami masinio futbolo renginius“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos masinio futbolo projektų koordinatorius Vaidotas Rastenis.

Pasak jo, nors svarbiausia tokiame turnyre – dalyvauti, gatvės futbolo turnyro dalyviai demonstruoja vis geresnius žaidybinius gebėjimus. „Turime tikrų gatvės futbolo fanų, kurie nuolat dalyvauja visuose mūsų turnyruose. Jie jau moka paskirstyti jėgas varžybų metu, turi specialią žaidimo taktiką“, – sakė V. Rastenis.

Rungtyniavo ir žinomas vartininkas

Vilniuje į gatvės futbolo kovas įsitraukė ir Lietuvos rinktinės kandidatas, vartininkas Paulius Grybauskas. Tačiau po įtempto ir atkaklaus ketvirtfinalio jo komanda nusileido būsimiems nugalėtojams.

Sostinėje stipriausia „MEZON gatvės futbolo turnyro“ komanda tapo „Bate“, antrą vietą iškovojo „Ežiukai“, o 3-4 vietas – „SGI Sport“ iš Ignalinos ir „Pilaitės“ ekipos.

Kaune laimėjo FK „Respublika“, antri liko nuolatiniai Gatvės futbolo dalyviai, originaliu pavadinimu, „Kas klausia?“, o 3-4 vietas pasidalino „Rodiklio“ ir „Niekada nelaimi“ atstovai.

Vyko žongliravimo, kamuolio valdymo ir triukų, mini-turnyre 1×1, slalomo, gražiausio įvarčio rungtys.

Gatvės futbolo turnyrą Lietuvos futbolo federacija su partneriais organizavo ketvirtąjį kartą. Varžybos vyko specialiose aptvertose aikštelėse su dirbtine danga, kur žaidžiama 3 prieš 3 be vartininko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: