LTF nuotr.

Šį savaitgalį (rugpjūčio 9-10 d.) Vilniaus „Credit24“ paplūdimio tinklinio aikštyne prie Baltojo tilto vyks  Rytų Europos jaunių iki 18 metų paplūdimio tinklinio čempionatas. Jame ketina dalyvauti net 7 Lietuvos vaikinų ir merginų poros, kurioms teks varžytis su pajėgiomis Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos komandomis.

Žiūrovai turės puikią progą išvysti ateities paplūdimio tinklinio žvaigždes, kurių dauguma šiuo metu ruošiasi svarbiausiam sezono startui – rugpjūčio 21 – 24 d. Norvegijoje vyksiančiam Europos jaunių (iki 18 m.) čempionatui.

Lietuvai Vilniuje vyksiančiose varžybose atstovauja trys vaikinų komandos. Lietuvos jaunių čempionai Marius Barauskis (15 metų) ir Edgaras Bartkus (16 metų) ką tik grįžo iš Portugalijoje vykusio Pasaulio jaunių iki 19 metų čempionato, kur sėkmingai įveikę kvalifikacinę atranką pateko į pagrindinį turnyrą ir užėmė jame 25 vietą. Antroji Lietuvos komanda – rokiškėnai Dovydas Raupys ir Romas Laužadis, trečioji – Matas Navickas ir Martynas Miliukas. Net po 3 vaikinų komandas deleguoja Rusija, Ukraina, po dvi – Estija, Latvija ir Baltarusija, vieną – Armėnija.

Merginų varžybose Lietuvai atstovaus keturios merginų komandos, vedamos Miglės Mazurkevičiūtės ir Irinos Zobninos, kurioms teks kovoti prieš stiprias Rusijos, Estijos, Latvijos poras.

Šiemet tai jau trečias R. Europos paplūdimio tinklinio čempionato (EEVZA) turas, organizuojamas Lietuvoje. Gegužę Vilniuje vyko moterų čempionato etapas, kuriame aukso ir bronzos medalius pelnė du lietuvių duetai – Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė bei Erika Kliokmanaitė ir Monika Šalkutė. Liepą Rokiškyje buvo surengtas EEVZA vyrų čempionato Lithuania Open turas, kuriame dalyvavo Latvijos tinklinio žvaigždynas, o aukštą 4 vietą iškovojo jauna Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio pora.

Taip pat šią vasarą Europos tinklinio konfederacija (CEV), vertindama lietuvių pastangas organizuojant tarptautines varžybas bei matydama šalyje augantį susidomėjimą paplūdimio tinkliniu, suteikė mūsų šaliai teisę organizuoti  Europos kontinentinės taurės pirmo etapo turnyrą. Jame triumfavo ir iškart į trečią etapą pateko Lietuvos moterų rinktinė, sudaryta iš Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės bei Karolės Virbickaitės ir Vytenės Vitkauskaitės.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: